Sam Hallam.
Sam Hallam. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Hallam: För många misstag

Tre Kronors förbundskapten Sam Hallam ville inte prata om en utebliven utvisning efter förlusten mot Tjeckien i VM-semifinalen.
– Jag tänker inte stå här som ett annat lag i torsdags och säga att det är där allt landar in, säger Hallam.

ANNONS

Den svenske förbundskaptenens passning till Finlands Jukka Jalonen var svår att missa. Jalonen var kritisk till den finländska utvisning som ledde till det svenska segermålet i kvartsfinalen.

Så att Tjeckiens Jan Rutta undgick utvisning på armbågstacklingen på Isac Lundeström i andra perioden ville han inte skylla på.

I stället förklarade Hallam 3–7-förlusten i semifinalen mot Tjeckien med för många egna misstag av sitt lag.

– Tyvärr får vi lite enkla mål emot redan i första perioden. Jag trodde det var en engångsföreteelse, tyvärr fortsätter det i andra och ska jag sammanfatta det så släpper vi in två tekningsmål på sätt vi inte behöver göra, det är en studs på en domare, en studspuck och en tappad puck på offensiv blålinje som går rätt till ett friläge och vi har ett tre mot ett-läge mot oss.

ANNONS

– Lägger man ihop det i en och samma match så blir det alldeles för mycket. Vi hade kunnat hantera ett av dem, kanske två, säger han.

Sverige ångade enkelt igenom ett lätt gruppspel med bara USA som tuff motståndare. I Praggruppen spelade Tjeckien mot såväl Kanada som Schweiz och Finland.

Men bristen på tuffa matcher ville han heller ge som förklaring.

– Vi hade en bra känsla, vi tyckte att spelet såg bra ut. Det är mer att vi släpper i väg den. Vi har spelat nog tuffa matcher för att inte behöva göra det, säger Hallam.

ANNONS