Calle Halfvarsson pustar ut efter ett lopp i finska Ruka i november.
Calle Halfvarsson pustar ut efter ett lopp i finska Ruka i november. Bild: TOMI HÄNNINEN

Halfvarsson kan lägga ned karriären

Calle Halfvarsson spåddes tidigt en lysande framtid i längdskidåkningen. Men snart kan landslagsåkaren, blott 32 år gammal, vara på väg att lägga ned karriären.
– Det kommer vara sorgligt. Skidor har varit mitt liv i snart 20 år, säger han till Sportbladet.

ANNONS

Vinter-OS i Peking är bara några veckor bort. Men någon biljett dit, det har den mästerskapsrutinerade Halfvarsson ännu inte. Och om det inte skulle bli någon olympiad, då är 32-åringen osäker på om han fortfarande vill fortsätta elitkarriären.

– I så fall skulle jag missa mitt första mästerskap på nästan tio år. Och då är det inte kul längre.

Inledningen på säsongen har varit tuff för Halfvarsson, och på de individuella distanserna i världscupen har han inte varit i närheten av topplaceringarna så här långt.

Nu, när säsongens Tour de Ski inleds under tisdagen i Lenzerheide i Schweiz, måste Halfvarsson prestera betydligt bättre för att ens ha chansen att knipa en biljett till Kina. Men om så inte blir fallet, då kan karriären alltså vara över.

ANNONS

– Det kan bli så. Då känns det som att karriären börjar ta slut... Inget är bestämt än, men jag funderar på det. Man måste kunna leva också, säger han till Sportbladet.

Samtidigt har flera åkare uttryckt sin vilja att Halvarsson ska stanna kvar i landslaget. I förra veckan sa William Poromaa att han planerade en övertalningskampanj för att han inte skulle lämna.

– Det är fint att höra att de andra vill ha kvar mig. Jag bidrar ju med bra sparring. Men jag vill inte vara kvar för att sparra mot andra. Jag vill inte vara en statist, säger Halvarsson till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS