Calle Halfvarsson har aldrig tidigare känt sig så trött i ett lopp som under skiathlontävlingen i Pyeongchang.
Calle Halfvarsson har aldrig tidigare känt sig så trött i ett lopp som under skiathlontävlingen i Pyeongchang.

Halfvarsson gick in i väggen: "Var extremt"

Efter drygt en mil gav Calle Halfvarsson upp dagen i OS-spåren i Alpensias köldslagna och vindpinade skidcenter. Sedan satte han sig i en bil och flydde från vidare frågor.

ANNONS
|

Halfvarsson var elva sekunder bakom täten vid 11,25 kilometer men plötsligt distanserad med 42 sekunder mindre än en kilometer senare.

Och sedan var det ingen som såg honom.

Förklaringen? Han fick nog.

- Det tog helt slut på energi. Man vill aldrig bryta ett lopp, man vill inte komma in i den trenden. Men i det läget som det var, och med ett så viktigt lopp på tisdag (sprint) så kan man inte åka runt och tjurig. Så i det här läget fick jag lov att ta ett tråkigt beslut och det var att sluta, sade Halfvarsson när han hämtat sig något ett par timmar efter loppet och mötte den frusna presskåren på en parkering utanför OS-byn.

ANNONS

"Mådde så dåligt"

Direkt efter tävlingens upplösning bjöd Halfvarsson på dramatik vid vallabodarna. Medan journalister väntade på en kommentar från någon – ledare, vallateam eller allra helst Halfvarsson själv – hoppade huvudpersonen in i en bil tillsammans med herrtränaren Ola Rawald och körde iväg.

- Jag satt först och försökte återhämta mig i vårt rum på stadion, jag började frysa och det var väldigt jobbigt ett tag där. Jag kunde nästan inte vara besviken för jag mådde så dåligt. Så jag försökte återhämta mig lite innan jag kunde gå ner till bilen och ta mig hem.

28-åringen har setts som det största svenska herrhoppet inför OS. Nu är frågan hur han tar sig tillbaka efter ännu en mästerskapsmotgång.

Otursförföljd

- Det är klart att det är jättefrustrerande, det här var inte direkt målet. Men jag är inte speciellt stressad. Det här loppet är kört, men det kan jag inte påverka. Det enda jag kan påverka är det som händer framöver.

ANNONS

Trots att han ständigt verkar otursförföljd – saker som magproblem, brutna stavar, förkylningar och fall har kantat karriären – låter han sig inte nedslås.

- När det är motgång på motgång, då börjar man fundera. Men det här mästerskapet är långt ifrån klart så det är bara att försöka se till att vända på det.

Pyeongchang, TT:s utsände

ANNONS