Rumänska världsettan Simona Halep.
Rumänska världsettan Simona Halep.

Halep har vilat sig i form

Världsettan Simona Halep är tränarlös och har vilat sig i form inför Australian Open.

ANNONS
|

Rumänskan säger sig ha återhämtat sig helt efter den ryggskada hon ådrog sig i höstas. Sedan dess har det bara blivit en match, som hon förlorade mot australiskan Ashleigh Barty med 6–4, 6–4 i Sydney i veckan.

- Jag är motiverad. Men det är lite annorlunda för förra året hade jag omkring tio–femton matcher före Melbourne. Nu har jag bara en, som jag förlorade, säger den förstaseedade stjärnan till reportrar i Melbourne Park inför Australian Open.

ANNONS

Känd motståndare

Hon säger att hon tog en risk och vilade lite längre, efter att ha känt sig utmattad över ett hektiskt spelschema förra året.

- Jag njöt mycket av tiden hemma. Nu känner jag mig fräsch för att starta året, men jag är fortfarande lite bakom med allting, förberedelser och matcher, säger hon.

Halep kan inte räkna med någon mjukstart när Australian Open drar i gång. Första motståndaren blir estländaren Kaia Kanepi, i och för sig rankad 70, men som slog ut henne i inledningen av US Open.

Hur Simona Halep reagerade på nyheten att hon skulle möta estniskan igen?

- Vill ni verkligen veta, säger hon och ler, innan hon lägger till att hon när hon läste sms:et om motståndaren fokuserade på att prova sina skor.

- Jag tänkte, "ok, jaha". Jag bara njöt av skotillfället, och tänker på matchen senare, säger hon.

ANNONS

Utan tränare

Simona Haleps tränare Darren Cahill har dragit sig tillbaka, med hänvisning till familjeskäl, och rumänskan fortsätter utan tränare under säsongens första månader.

- För mig är det lite tufft att byta ut en person som jag arbetat med varje dag för jag blir knuten till folk, till min grupp. Jag kan inte ändra sånt snabbt, säger hon, och tillägger att det inte går att vara utan tränare på den här nivån.

- Så kanske kommer jag att ha någon i närtid, men för tillfället är det bara jag, säger hon.

TT-Reuters

Fakta: Simona Halep

Från Constanta, Rumänien

Ålder: 27

Proffs sedan: 2006

Raknad: 1 (singel)

Karriär: Högerhänt baslinjespelare som trivs på alla underlag. Vann sin första Grand slam förra året (franska öppna). Förlorade finalen i Australian Open förra året, liksom i Franska öppna 2017 och 2014.

Har 18 WTA-titlar som singelspelare.

Källa: WTA

ANNONS