Häcken föll tungt mot nykomlingen

Obesegrade i sex matcher – men mot kaxige nykomlingen Mjällby åkte Häcken på en rejäl smäll. Ahmed Yasin höll inte tillbaka när han satte betyg på lagets insats.
– Det är en riktigt rutten match från vår sida, säger han.

|

Att Mjällby har något bra på gång under forne Öis- och GFC-tränaren Marcus Lantz står allt mer klart. Inför söndagens möte hade båda lagen tio poäng – och det var nykomlingarna som tidigt satte tonen. Med en fokuserad defensiv och ett kreativt passningsspel gav de Häcken problem, och göteborgarna lyckades inte alls få samma fart på anfallsspelet som i segermatchen mot Hammarby.

Efter en dryg halvtimma kom också utdelningen när Besard Sabovic hittade en lucka rakt framför Peter Abrahamsson och kunde nicka in 1–0 från nära håll.

Och redan tidigt i den andra halvleken var det dags igen. Gustav Berggren sparkade snett när han skulle rensa bollen, som i stället hamnade hos den för dagen oerhört lyckosamme Mamudo Moro, som vinklade in 2–0 bakom Abrahamsson.

– Det är en riktigt rutten match från vår sida. Vi släpper in för billiga mål. Och vi kommer ut i andra halvlek och åker på ett mål direkt som inte är bra nog, tyvärr. De tio första minuterna är godkända, men resten är skräp, säger Ahmed Yasin.

Samme Moro satte även 3–0 när han dundrade in sitt vristskott intill stolpen. Då såg det nattsvart ut för Häcken – men hoppet väcktes ändå lite när Söderlund tog hjälp av en försvarare och fick in reduceringen till 1–3 med 35 minuter kvar att spela.

Andreas Alm gjorde allt för att vända matchen och utnyttjade alla fem byten, men Mjällby spelade smart, bevakade sin ledning och kunde också hålla tätt resten av matchen.

Häckenförlust med 1–3, och därmed var det Mjällby – inte Häcken – som kunde ta klivet upp på en imponerande andraplats i tabellen.

– Vi visste vad de går för, att de är starka. Så det var ingen överraskning, utan det var vi som sjönk till en väldigt dålig nivå och lät dem styra och ställa lite som de ville, säger Yasin – som tydligt visade sitt missnöje när han blev utbytt.

– Ja, men det var på grund av hur matchen blev. Jag tycker inte att vi får ut max av någon spelare över huvud taget. Vi är ju ett lag och funkar det bakåt så funkar det framåt. Men i dag funkade ingenting, säger han.