Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Gothenburg horse show pågår i Scandinavium och på grund av ovädret har hästar fått flyttas. Arkivbild. Bild: Mathias Bergeld

Hårda vindar tvingar tävlingshästar att flytta

De hårda vindarna på västkusten påverkar även Gothenburg horse show. Under lördagen valde tävlingsorganisationen att flytta de hästar som står mest utsatta för ovädret till nya stallplatser.
– Det är en ren försiktighetsåtgärd, säger tävlingsledare Tomas Torgersen.

Det blåser kraftiga vindar i centrala Göteborg. Både människa och djur får kämpa för att hålla balansen i byarna. För några av de tävlingshästar som tävlar i Gothenburg horse show under helgen gör vindarna att de får nya hem över tävlingen.

De hästar som stått i det stall som är mest utsatt för vinden har under lördagen flyttats till platser under tak i Svenska Mässans garage.

– Vi har noggrant följt väderleken och varit beredda på att vi skulle kunna behöva flytta hästar. Ingenting har hänt. Ett av stallarna är mer utsatt och hästarna som står uppstallade där har flyttats, säger Tomas Torgersen i ett pressmeddelande.

Det är hästarna som kunde ha drabbats hårdast av vindarna som har fått nya boxar.

– Det har inte hänt något utan det är hästarna som står i den mest utsatta stallängan som fått flytta in i mässans garage, säger Tomas Torgerson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.