Hånade motståndaren under Super Bowl – får böta 64 000 kronor

Tampa Bay Buccaneers Antoine Winfield hånade Kansas City Chiefs Tyrek Hill under Super Bowl. Nu straffas stjärnan med en böter på över 64 000 kronor.

ANNONS

Det blev en ensidig historia när Tampa Bay Buccaneers förra helgen vann Super Bowl mot Kansas City Cheifs.

Matchen hade sakta men säkert glidit regerande mästaren Cheifs ur händerna när Tampa Bays Antoine Winfield valde att strö lite extra salt i såret.

LÄS MER:Tom Brady kastade Super Bowl-trofén mellan två båtar

Efter att Cheifs-stjärnan Tyrek Hill sent i matchen misslyckats att ta emot en boll klev försvarande Winfield fram och gjorde freds/segertecknet med pek- och långfingret i ansiktet på den nedslagne wide recievern.

Efter matchen berättade Winfield att han gav tillbaka för tidigare hån under säsongen.

– Hånet var något jag var tvungen att göra. När vi spelade mot dem tidigare i år gick Hill på oss. Han gjorde en backflip (innan touchdown reds.anm) framför mitt ansikte och gav mig fredstecknet. Så det var bara rätt att jag gjorde fredstecknet tillbaka på honom, det kändes underbart att göra det. Jag ska inte ljuga, berättade försvararen.

ANNONS

LÄS MER:Man bröt sig in och lade sig i Tom Brady och Gisele Bündchens soffa

Straffas med saftig böter

Hånet blev dock en kostsam historia för Antoine Winfield som nu straffas för sitt tilltag.

Enligt NFL Networks Tom Pelissero får cornerbacken nämligen böta motsvarande 64 885 kronor.

Vi kan dock konstatera att det inte innebär något större ekonomiskt bakslag för Antoine Winfield som tjänar strax över 15 miljoner kronor per säsong.

LÄS MER:Brady historisk efter ännu en Super Bowl-seger: ”Så stolt”

Utöver denna rejäla summa fick han även, precis som övriga lagkamrater i Tampa Bay Buccaneers, en bonus på sammanlagt 2,1 miljoner kronor för att man gick hela vägen i slutspelet och vann Super Bowl.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS