Här hyllar Pixbo avlidne hejarklacksledaren

En av hans ramsor ekade i hallen, i stället för en tyst minut. Nu kommer Pixbos avlidne klackledare Kristoffer "Krille" Schutz för alltid att finnas med när klubben spelar hemma.
– Man känner ju att det här var ”Krilles” liv, säger mamma Marie Schutz som var på plats under ceremonin.

ANNONS
|

Kristoffer "Krille" Schutz var inte bara en klackledare för Pixbo – han var en stor del av klubben. Dag ut och dag in satt han på läktaren och hejade fram sitt favoritlag och när damerna tog SM-guld 2016 grät han glädjetårar.

Våren 2019 gick han bort, blott 25 år gammal, efter en lång tids sjukdom. Helt plötsligt var det betydligt tystare när det spelades innebandy i Wallenstamhallen.

I samma hall valde klubben att hylla sin avlidne klackledare inför onsdagens match mot Kalmarsund.

Klubben valde att göra det på ett litet annorlunda sätt.

– En av ramsorna som ”Krille” körde var ”Hela hallen”, där han uppmanar hela hallen att heja och tjoa. Så vi hedrade honom genom att, i stället för att köra en tyst minut, köra ett rungande ”Hela hallen”. Det kändes också bra utifrån att vi ska minnas ”Krille” med glädje, inte genom nedstämdhet, säger Pixbos ordförande Fredrik Löfgren.

ANNONS

Du höll även tal, vad tyckte du var viktigast att ta upp i ditt tal?

– Det jag tryckte på var att ”Krille” är Pixbos hejarklacksledare och han finns såklart kvar i vårt minne. Men genom minnesplaketten finns han också med oss på läktaren, rent symboliskt känns det viktigt och bra.

Kristoffer "Krille" Schutz, satt alltid på samma plats och hejade fram klubben i sitt hjärta.
Kristoffer "Krille" Schutz, satt alltid på samma plats och hejade fram klubben i sitt hjärta. Bild: PER WIKLUND

På plats fans hela familjen. Mamma, Marie, var nöjd efter hyllningen av hennes son.

– Det var kanonbra, man känner ju att det här var ”Krilles” liv. Det här var ett jättebra avslut på det hela, säger hon.

Vad tyckte du om att de körde en ramsa istället för en tyst minut?

– Det var jättebra, det är så det ska vara!

Följer med till nya hallen

Som en del av hyllningen valde även klubben att sätta upp ett plakett på platsen där Kristoffer Schutz satt och hejade fram klubben. När Pixbo, om två år, dessutom byter arena kommer plaketten följa med.

Just att han även kommer hedras i den nya hallen har ett stort värde, berättar mamma Marie.

– Han såg fram emot den nya hallen och var på kommunen för att kolla ritningar och alltihopa. Jag är så himla glad för detta, det kan inte bli bättre.

ANNONS

Men bara för att hans namn nu alltid kommer stå där betyder det inte att publiken ska välja att inte sitta på "Krilles" plats.

– Tanken är absolut att det ska sitta folk där. Hela ”Krilles” idé var att det skulle vara mycket liv på läktaren, så det kommer sitta folk där, säger Fredrik Löfgren.

Men det var inte bara Pixbo som Kristoffer Schutz vigde sitt liv åt. På fotbollssidan var han en stor supporter av Landvetter IS.

Likt innebandylaget valde division 3-klubben att hedra "Krille" med ett plakett.

ANNONS