Här är de största stjärnorna i JVM

Ett JVM i Kanada brukar vanligtvis innebära fullsatta arenor och en galen upplevelse. I år blir det helt annorlunda – i en covid-säkrad bubbla. Här är listan med tio av de stora talanger som är allra mest sevärda i mästerskapet.

ANNONS
|
Sverige
Bild: OLA WESTERBERG

Lucas Raymond, Sverige (Frölunda)

grade crossed
Frölundas egen supertalang valdes som nummer fyra i draften i höstas – och har i SHL visat att han vill vara en ledande spelare. Blir han Juniorkronornas store stjärna? Vi tror det.
Sverige
Bild: MAXIM THORE

Alexander Holtz, Sverige (Djurgården)

grade crossed
Om Sverige ska gå långt måste skarpskytten Alexander Holtz leverera. 18-åringen har stått för 13 poäng hittills under SHL-säsongen med Djurgården. I NHL-draften gick han som val nummer sju till New Jersey Devils.
Finland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Anton Lundell, Finland (IFK Helsingfors)

grade crossed
När Finland vann JVM för två år sedan så var den här IFK Helsingfors-liraren den yngste i laget. Nu kliver han fram som kapten – och ska var den store ledaren i gänget. Etablerad i finska Liiga – med tolv mål och åtta assist på 17 spelade matcher i vinter.
Kanada
Bild: JEAN-YVES AHERN

Kirby Dach, Kanada (Chicago Blackhawks)

grade crossed
Mästerskapets tilltänkta affischnamn och den kanadensiske lagkaptenen var hela JVM:s största stjärna. Men NHL-spelaren Kirby Dach tvingades lämna återbud till turneringen bara dagar före premiären på grund av skada.
USA
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Spencer Knight, USA (Boston College)

grade crossed
I fjol åkte USA ut redan i kvarten mot Finland, men skyll inte den förlusten på megatalangen i mål. Knight ses som en av världens största talanger och gör sitt tredje raka JVM – och kommer att få bära det här amerikanska laget, som inte fick loss sin storstjärna Jack Hughes från NHL.
USA
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Trevor Zegras, USA (San Diego Gulls)

grade crossed
Håll ögonen på passningarna från USA:s allra viktigaste spelare. I förra JVM la han fram pucken till mål vid nio tillfällen på fem spelade matcher. Frågetecken för ringrost – då centern inte spelat en match fram till JVM.
Kanada
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Quinton Byfield, Kanada (Los Angeles Kings)

grade crossed
Den här killen är framtida lagkamrat med Lias Andersson, Carl Grundström, Samuel Fagemo och Jacob Moverare i Los Angeles Kings – men först ska han leda Kanada i JVM. Var det åtminstone tänkt. Det kommer oroväckande rapporter från träningslägret – och den store centern, 194 centimeter och 102 kilo, har sett trög ut. Nio månader utan is och lagträningar har satt sina spår.
Ryssland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Jaroslav Aksarov, Ryssland (SKA St. Petersburg)

grade crossed
Den här 18-åringen har redan debuterat i KHL för SKA St. Petersburg – och har 96,2 i räddningsprocent efter sju spelade matcher. Fick också lira för Ryssland under Karjala Tournament – och kommer att vara sitt lags viktigaste spelare. Vi tippar att det bär hela vägen till JVM-guld för ett stenhårt och tekniskt lag.
Tyskland
Bild: SIMON HASTEGÅRD

Tim Stützle, Tyskland (Adler-Mannheim)

grade crossed
Det var länge osäkert om den nummer två-draftade Stützle skulle lira JVM, då Adler-Mannheim-liraren tvingades till en handoperation tidigare i höst. Det här är den störste talang som tysk hockey fått fram efter megastjärnan Leon Draisaitl – som dominerar i NHL.
Ryssland
Bild: TOMI HÄNNINEN

Vasili Podkolzin, Ryssland (SKA St. Petersburg)

grade crossed
Den store 19-åringen spelar redan som ordinarie i KHL-laget SKA St. Petersburg – och var till och med kapten i Ryssland under Karjala Tournament nyss. Tänkt att leda det ryska och troliga guldlaget framåt.
ANNONS