Gunde Svan om förvirringen med Linn Svahn

Sedan Linn Svahn slog igenom med dunder och brak har förvirringen blivit total – är hon Gunde Svans dotter? Nu berättar skidlegendaren om hur det ligger till.
– Jag har också förstått att det är många som tror att hon är min dotter, säger Gunde Svan till Sportexpressen.

ANNONS
|

När man ser namnen framför sig så finns det en tydlig ledtråd – stavningen är inte densamma. Men trots det har efternamnet Svahn skapat förvirring i skidvärlden. Sedan Sveriges nya skidhopp Linn Svahn slog igenom med dunder och brak har frågan blivit ständigt återkommande: Är Linn Svahn dotter till Gunde Svan?

– Jag förstår att folk frågar. Jag har sett några gånger att det kommit upp som förslag på Google: ”Linn Svahn pappa”. Men nej, Gunde Svan är inte min pappa, har Linn tidigare sagt till Sportexpressen.

”Tycker lite synd om henne”

Även Gunde har uppmärksammat förvirringen mellan de båda. För Sportexpressen berättar han om situationen.

ANNONS

– Jag tycker lite synd om Linn att hon ska behöva förknippas med det där och få sådana frågor. Men jag har också förstått att det är många som tror att hon är min dotter. Att jag skulle ha två döttrar, men så är det inte, säger han och skrattar.

Linn Svahns säsong har kantats av skador. Sedan fallet i Ulricehamn i februari 2021 har 22-åringen ännu inte kommit tillbaka och i november tvingades hon meddela att det inte blir något OS. Nyligen stod det klart att veteranen Charlotte Kalla får plats till Peking, trots hennes tröga säsongsstart ser Svan positivt på uttagningen.

– Vi ska komma ihåg att Charlotte om någon är en mästerskapsåkare. Jag tror att det vägde tyngst i slutändan. Hon är en mästerskapsåkare som kommer lyfta sig. Hon har aldrig felat under mästerskap och är oftast i en fenomenal form när det väl drar ihop sig. Hon är en kugge och en trygghet i laget för många, säger han.

ANNONS