Mohamed Buya Turay återvänder till allsvenskan. Arkivbild.
Mohamed Buya Turay återvänder till allsvenskan. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Guldhjälten återvänder – men till Malmö FF

ANNONS

Mohamed Buya Turay återvänder till svensk fotboll och allsvenskan. Han är klar för svenska mästarlaget Malmö. Det meddelar klubben genom ett videoinlägg på Twitter.

"Det känns bra att ha skrivit på för Malmö FF som är en storklubb i Sverige och jag är stolt över det förtroendet som klubben visat mig", säger Mohamed Buya Turay i ett pressmeddelande.

Den 27-årige anfallaren från Sierra Leone kommer senast från Henan Jianye i kinesiska högstaligan och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

"Hans största styrkor finns i hans presspel, djupledsspel och målskytte och det tror vi kommer stärka laget på både kort och lång sikt", säger Malmö FF:s sportchef Andreas Georgson.

ANNONS

Anfallaren kommer att bära nummer 33.

Buya Turay har även spelat för Djurgården. Där blev det både en skytteligaseger och ett SM-guld 2019.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS