Guidetti om VM-cirkusen: "Roligare än jag trodde"

John Guidetti, 26, är den stora glädjespridaren i det svenska landslaget och anfallaren har stora förväntningar på Sverige. – Vi kan slå vilket lag som helst, säger han.

ANNONS

Han får spela andrafiol bakom Ola Toivonen och Marcus Berg men John Guidetti verkar inte lida av det. För anfallaren har alltid ett leende på läpparna och sprider glädje i den svenska truppen under VM-slutspelet i Ryssland.

John Guidetti verkar också vara den av alla spelare i den svenska truppen som tror mest på Sverige.

– Man ser ju att folk hemma tittar på VM och har kul och det är ingen jättechock! Vi får en enorm kärlek och det är kul att folk är så stolta och är optimister och hoppas och tror på det bästa. Det gör jag med och folk drömmer om VM-guld därhemma och det är bara kul, säger han.

ANNONS

Hur är det att vara en del av VM?

– Det är coolt!

– Det är annorlunda mot vad man trodde att det skulle vara. Det är inte bara Ricky Martin-låtar och fest utan det är mer hotell, NHL på Playstation, massage, träning, buss, flyg och resa. Det är annorlunda som spelare men lika roligt eller ja roligare än jag trodde.

Argentina, Spanien, Portugal är ute men Sverige är ännu kvar?

– Och Italien och Holland fick inte vara med ... det är klart att det är stort och vi har gjort det väldigt bra. Sen ser jag inga hinder för oss och ni som står här har nog svårt att se hinder för oss också. Vi kan slå vilket lag som helst och vem som helst. Sen om vi gör det vet jag inte men vi har möjligheterna för att slå vilka som helst.

ANNONS