Grundström glödhet – målade på nytt

Natten mot söndag kom karriärens första NHL-match – och karriärens första mål. I natt fortsatte succén för Carl Grundström, då den förre Frölundaliraren gjorde matchavgörande målet i derbymötet med Anaheim.

ANNONS
|

Att bytas bort från topplaget Toronto till bottengänget Los Angeles kanske inte faller alla i smaken. Men Carl Grundström, i Frölunda mellan 2016-2018, har tagit bytet på rätt sätt – och tagit chansen när han nu flyttats upp till världens bästa hockeyliga.

– Självklart. Jag såg det (trejden) som en möjlighet, jag tror verkligen det var bra för min karriär, säger Grundström till La Kings Insider.

Medan speltid i Toronto Maple Leafs närmast känts som en utopi har han nu fått chansen i Los Angeles två senaste matcher – och tagit den. I natt kom andra målet på lika många matcher när han, på pass från landsmannen Adrian Kempe, gjorde 3–1-målet i vad som till slut blev en 3–2-seger i derbyt mot Anaheim.

ANNONS

LÄS MER: Grundström nätade i debuten

"Kommer förmodligen få lugna ner mig"

Den förre Frölundasplearen medgav att det varit en adrenalinkick att komma upp och göra sina första NHL-matcher.

–Ja, det är klart. Men jag kommer förmodligen få lugna ner mig efter ett tag, sa han till Los Angeles Times.

Med mål i sina två första Kings-matcher skriver Carl Grundström in sig i klubbens historieböcker. Tidigare har endast Brian Boyle (numera i Nashville Predators) mäktat med den bedriften.

Los Angeles ligger emellertid sist i NHL:s västra konferens, med 16 poäng upp till slutspelsstrecket.

Carl Grundström gjorde 34 mål på 100 matcher under sin tid i Frölunda.

ANNONS