Precis som de två senaste åren kommer Göteborgs-Posten sända hela Göteborgsvarvet.
Precis som de två senaste åren kommer Göteborgs-Posten sända hela Göteborgsvarvet. Bild: Anders Ylander

Göteborgsvarvet direkt på gp.se – även 2020

Göteborgs-Posten och Göteborgsvarvet är överens om liverättigheterna för 2020. Det innebär att löparfesten för tredje året i rad kommer att sändas på gp.se.
– Det är göteborgarnas folkfest som det känns extra roligt att direktsända ifrån, säger Göteborgs-Postens sportchef Ulf Niklasson.

ANNONS

Tidigare var det Sveriges Television som skötte sändningen från Göteborgsvarvet, men de två senaste åren är det Göteborgs-Posten som direktsänder – och det blir ytterligare ett.

– Fantastiskt roligt att få visa göteborgarna just det här evenemanget med tanke på att det dels är världens största halvmaraton dels att så många verkligen tar sig ut längs Göteborgs gator för att heja på och göra det till en riktig folkfest, säger Göteborgs-Postens sportchef Ulf Niklasson.

I siffror är det 60 000 anmälda och det beräknas vara inte mindre än 200 000 runt om i Göteborg som följer loppet. Göteborgsvarvet 2020 går av stapeln lördagen den 16 maj.

ANNONS

– Vi fortsätter nu arbetet med att utveckla innehåll och omfång av livesändningen tillsammans med GP, säger Mattias Grahn, kommunikationsansvarig Göteborgsvarvet.

LÄS ÄVEN: Höjdpunkterna från Göteborgsvarvet 2019

Från startskott till siste löpare

Förutom mängder av inför-material i papperstidningen och på gp.se, så kommer GP, precis som tidigare år, direktsända varvet under cirka sju timmar.

– Planeringen är att vi startar vår direktsändning en stund innan startskottet går vid klockan 13, och avslutar först när siste löpare har gått i mål runt 19, berättar Ulf Niklasson.

Studion på Slottsskogsvallen blir själva navet i sändningen där mängder av gäster kommer att dyka upp. Inledningsvis kommer mycket av fokus ligga på eliten, för att sedan skifta fokus mot den folkfest som är Göteborgsvarvet.

– Vår ambition är att göra en riktigt bra bevakning av eliten och sedan, med hjälp av våra team ute på Göteborgs gator och torg, verkligen ge de som inte kan följa dagen på plats en känsla av vad världens största halvmaraton innebär för staden, säger Niklasson.

ANNONS