Årets upplaga av Göteborgsvarvet sker virtuellt och kommer att kunna följas på GP.se.
Årets upplaga av Göteborgsvarvet sker virtuellt och kommer att kunna följas på GP.se. Bild: MATHIAS BERGELD

Göteborgs-Posten direktsänder det virtuella Göteborgsvarvet

Det blir ingen löparfest med tusentals anmälda och ännu fler åskådare den 16 maj. Men lördag kommer du i stället kunna ta del av ett väldigt annorlunda Göteborgsvarv på gp.se.
– Det känns jättekul att vi kunde hitta en lösning för att ge våra läsare en chans att följa årets Göteborgsvarv, om än i väldigt annorlunda form, säger Fredrik Östberg, tf sportchef på Göteborgs-Posten.

ANNONS
|

Ett Göteborgsvarvet med 60 000 löpare och hundratusentals åskådare blir det inte i år. Spridningen av coronaviruset satte stopp för världens största halvmaraton.

Men den 16 maj kommer det ändå bli en löparfest, om än i mindre format och väldigt annorlunda än vanligt.

På gp.se kommer du kunna följa direktsändningen från Göteborgsvarvet Virtual Race, den virtuella varianten av Varvet. Runt 4 000 löpare har anmält sig till loppet som kan springas på vilken plats som helst i världen mellan 15-17 maj. Resultaten skickas sedan in och är seedningsgrundande till nästa års varv.

Suldan Hassan, Ullevi FK, kommer att punktmarkeras under GP:s sändning av det virtuella Göteborgsvarvet.
Suldan Hassan, Ullevi FK, kommer att punktmarkeras under GP:s sändning av det virtuella Göteborgsvarvet. Bild: MATHIAS BERGELD

I GP:s sändning men det kommer det dock främst vara extra fokus på en enskild löpare.

ANNONS

Talangen Suldan Hassan, som tävlar för Ullevi FK, kommer att spela huvudrollen då hela hans virtuella varv ska följas under GP:s sändning – från start till mål.

– Det är ju lite speciellt. Man tränar ju ofta själv men jag har aldrig kört en tävling själv tidigare. Men samtidigt är det jättekul att alla faktiskt kan springa den runda som man valt, oavsett om det är i Skatås eller på en asfaltsväg utanför Göteborg. Att få den här känslan av tävling under dessa omständigheter känns jättekul, säger Suldan Hassan.

Suldans framfart under de 21,1 kilometer kommer att kommenteras av tv-profilen Jonas Karlsson samt expertkommentatorn tillika elitlöparen Maria Larsson.

– Normalt sett sänder vi runt sex timmar från Göteborgsvarvet, nu blir det lite kortare och väldigt annorlunda. Men jag hoppas att vi kan ge tittarna något nytt men ändå försöka skapa en känsla av den fest som Göteborgsvarvet är. Samtidigt vill vi att sändningen ska andas löpning och att vi följer en så pass talangfull löpare som Suldan med hjälp av så kunniga kommentatorer som Jonas Karlsson och Maria Larsson känns helt rätt, säger Fredrik Östberg, tf sportchef på Göteborgs-Posten.

Sändningen kommer att ledas av Göteborgs-Postens Karin Jansson och i studion det bjudas på gäster, tillbakablickar och tävlingar.

ANNONS

Allt detta kommer gå att följa på gp.se på lördag den 16 maj med start 12.45.

LÄS MER:Föreviga din målgång i Göteborgsvarvet Virtual Race – vinn fina priser

LÄS MER:Göteborgsvarvet ställs in – möjligt att springa virtuellt lopp

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS