Göteborgsvarvet erbjuder gratis mensskydd

Att erbjuda gratis mensskydd blir allt mer vanligt på arbetsplatser och idrottsevenemang.
Nu följer Göteborgsvarvet efter.
– Det är någonting som efterfrågats och som vi tror kommer att vara väldigt uppskattat, säger Göteborgsvarvets projektledare Theo Söderberg i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

I morgon, lördag, är det dags för årets upplaga av Göteborgsvarvet. 40 000 löpare är anmälda till loppet, av dem är nästan 15 000 kvinnor.

Nyhet för de kvinnliga löparna i år är att Göteborgsvarvet för första gången erbjuder gratis mensskydd under tävlingen.

– Vi arbetar ständigt med att förbättra upplevelsen för våra löpare och det här är ett lika enkelt som självklart sätt att göra det, säger Theo Söderberg, projektledare på Göteborgsvarvet, i ett pressmeddelande.

”Behöver prata mer om mens”

Utanför Frölundabord och vid Dalens IP kommer det finnas toaletter enbart för kvinnor och utanför och inne på dessa kommer det finnas mensskydd.

ANNONS

Initiativet är ett samarbete med Redlocker.

– Vårt samarbete med Göteborgsvarvet handlar om att göra mensskydd tillgängligt för idrottare under deras stora dag och det känns både viktigt och roligt. Roligt för att det är ett nytt sammanhang för oss att tillhandahålla våra lösningar i och viktigt för att jag tror att vi är många som står enade i att vi behöver prata mer om mens och det hoppas jag att initiativet kommer att bidra till, säger Liza Eriksson, vd för RedLocker.

LÄS MER:Se sändningen från Göteborgsvarvet

LÄS MER:Läkarens varning: Då ska du bryta Göteborgsvarvet

LÄS MER:Så undviker du skavsår när du tränar

LÄS MER:Så kommer du i toppform till Göteborgsvarvet – löparprofilen Petra Månström ger sina bästa tips

ANNONS