Göteborgaren klar för Swansea

Kristoffer Peterson, närmast i nederländska Heracles, flyttar till Swansea i engelska Championship. Det bekräftar den walesiska klubben under fredagen.

ANNONS
|

Han lämnade Sävedalan för Liverpool redan som 15-åring. Efter att ha lämnat storklubbens akademi hade sedan Peterson ett par tunga år i nederländska Utrecht – innan allt vände i Heracles i samma liga.

Förra säsongen noterades svensken för tolv mål och sex framspelningar – framför allt efter en makalös säsongsinledning – och nu belönas Sävedalen-sonen med en ny chans i Storbritannien.

LÄS MER:I mörkret hittade Kristoffer Peterson sig själv

Precis som Expressen rapporterade under onsdagen går flytten till Wales och Swansea – något som klubben under fredagen bekräftade på sin hemsida.

– Jag är motiverad och beslutsam att försöka uppnå stora saker här, säger göteborgaren.

ANNONS

– Detta är precis den möjlighet jag letat efter sedan jag lämnade Liverpool för fem år sedan, fortsätter han.

På tal om Liverpool så innebär flytten bland annat att Peterson återförenas med huvudtränaren Steve Cooper och dennes assisterande Mike Marsh – som jobbade med svensken just under tiden i Liverpool.

– Jag vill prestera bra för laget och försöka bringa lite glädje till fansen, det är stort för mig att skriva på för Swansea, säger Kristoffer Peterson.

ANNONS