Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra.
Genrebild. Bilden har ingenting med händelsen att göra. Bild: JULIAN HERBERT

Gordon Elliott poserade på en död häst – stängs av

Brittiska galopptränaren Gordon Elliott stoppas från att delta i nationella tävlingar. Detta efter bilder där han poserat med en död häst spridits på sociala medier.

ANNONS
|

Bilden på en död häst med den framgångsrika galopptränaren på ryggen har skakat den brittiska hästvärlden.

Irländaren Gordon Elliot är en av de främsta tränarna inom galoppgrenen. Nu har han blivit tillfälligt avstängd under tiden som en utredning påbörjats av The Irish Horseracing Regulatory Board (IHRB), skriver flera medier, bland annat BBC.

I ett uttalande ber han om ursäkt och menar att det är en gammal bild som börjat cirkulera.

”Bilden i fråga är tagen för en tid sedan och inträffade efter att en häst dött efter en uppenbar hjärtattack på galoppen.”

Han fortsätter:

”Under vad som var en sorgsen tid, som det är när någon häst under min vård går bort, var min initiala reaktion att flytta kroppen från var den låg. Jag stod över hästen i väntan på att hjälpa till att flytta kroppen, under vilken, vad jag minns fick ett samtal, utan att tänka, satt jag mig ner för att ta det.”

ANNONS

Gordon Elliott är licensierad i Irland och har en lång meritlista med vinster och framgångar.

Under tisdagen rapporterade Racing Post att åtta av hästarna som stått i galopptränarens stall flyttar till en annan anläggning efter beskedet om utredningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS