Träd rasade under US Masters – tävlingen avbröts

Tävlingarna i US Masters avbröts efter otäcka scener.
Ett träd rasade vid en stor folksamling – och panik utbröt.
– Det är alltså en fullskalig tall som rasar. Den där hade kunnat döda tio människor, säger Discoverys expert Wille Schauman i sändningen.
Spelet kommer att återupptas först på lördagen.

ANNONS
|

Den klassiska tävlingen på anrika Augusta National var inne på sin andra speldag när det hela ägde rum. Spelet fick för andra gången på kort tid avbrytas på grund av det stormiga vädret, då skulle alla utrymmas från banan.

Men innan det hanns med var olyckan framme – tv-sändningen fångade hur ett stort träd föll vid utslaget på det 17:e hålet. Trädet rasade mot en stor folksamling – och fullskalig panik utbröt.

– Det är alltså en fullskalig tall som rasar. Den där hade kunnat döda tio människor, säger Discoverys expert Wille Schauman i sändningen.

Augusta Chronicle var snabba med få fatt på folk som hamnade mitt i dramatiken.

ANNONS

– Jag satt där och väntade på nästa spelare när trädet föll och landade kanske åtta-tio stolar vänster om mig. Jag ställde mig upp och skrek eftersom jag inte visste om något skulle träffa mig. Det var väldigt otäckt, och om vinden hade blåst i en bara lite annan riktning så hade vi kunnat träffas, säger Megan Hill från New York till tidningen.

”Tror att alla är skakade”

Fanny Sunesson, som bevakar på plats för Discovery, säger i sändningen:

– Jag har aldrig varit med om ett träd som blåst ned när folk varit i närheten. Det är riktigt otäckt, jag tror att alla som sett det här är skakade. Det är klart att man vill spela klart tävlingen men till vilket pris?

Hon fortsätter:

– Vi vet inte vad som har hänt, om det är någon som är under trädet.

Det var till en början oklart om tävlingen skulle återupptas under fredagen eller inte, men senare meddelade Augusta National att spelet återupptas först på lördagen.

De bekräftade också att ingen person kom till skada.

”Säkerheten under Mastertävlingen kommer alltid vara klubbens högsta prioritet, och vi kommer fortsätta följa väderleken i dag och under resten av tävlingen. Spelet har officiellt avbrutits för dagen och återupptas klockan 08.00 lokal tid på lördagen”, står det i uttalandet.

ANNONS

LÄS MER:Koepka fortsätter storspela i US Masters

LÄS MER:Tuff kamp väntar Woods: "Måste göra det bättre"

LÄS MER:Mardrömsstart för Norén – Hovland i delad ledning

ANNONS