Charley Hull avslöjar okända diagnosen

Charley Hull är en av världens bästa golfspelare.
Nu avslöjar hon att hon diagnostiserats med adhd.
– Den är ganska grov, säger hon till BBC Radio Northfolk.

ANNONS
|

Hull slutade förra veckan tvåa i US Open, en tangering av hennes bästa majorresultat.

Framgången kommer kort efter att hon fått svar på varför hon haft svårt att koncentrera sig på banan. I en intervju med BBC Northfolk berättar hon nämligen att hon diagnostiserats med adhd.

– Den är ganska grov. Men jag har lärt mig hantera den, säger hon.

Hull berättar att hon tidigare lätt blivit uttråkad eller rastlös när hon spelat – såväl under sällskapsrundor som under tävling.

Blev rastlös och uttråkad

– För mig gäller det verkligen att försöka sortera tankarna och jobba med tålamodet, för jag blir lätt otålig. Jag har svårt att koncentrera mig, men nu vet jag vad som triggar min adhd och ett sätt att tackla den är att till exempel blicka ut mot havet. Det var ju ganska spektakulära vyer just den här veckan…, säger hon och syftar på utsikten under US Open.

ANNONS

Hull är just nu världens 18:e bästa golfspelare. Hon har haft en formsvacka sedan hon senast vann en LPGA-tävling, i oktober förra året. Nu känner hon, i och med andraplatsen i US Open, att hon är på rätt köl.

– Jag tycker ändå att spelet har varit ganska bra, trots att jag missat en del kvalgränser. Jag har jobbat mycket med min sving och nu har jag fått tillbaka självförtroendet, säger hon.

LÄS MER:Imponerade inledning av Linn Grant i Ohio

LÄS MER:Stark bästa svenska på Pebble Beach

LÄS MER:"Fantastiskt att damerna äntligen får chansen"

ANNONS