Goitom bakom AIK-segern

Jesper Nyholm avgjorde men Henok Goitom låg bakom 2–1-segern med ett mål och en framspelning. AIK är uppe i delad serieledning.

ANNONS
|

Han högg på en turlig retur som Elfsborgsmålvakten Kevin Stuhr Ellegaard inte borde ha släppt. Henok Goitom hann före sin försvarare och stötte in 1–0-mål till AIK i 26:e minuten.

- Som anfallare tar man alltid den löpningen, men man får bara bollen en gång av tio. Max. Denna gång kom den rakt framför mig, sade Goitom.

ANNONS

På sitt sätt var målet ungefär som matchen i sig. AIK-spelarna var rappare, mer aggressiva och fick utdelning för sin höga press.

- Vi är stolta över den här vinsten. Det är en väldigt svår match. Historiskt har vi haft väldigt svårt att ta tre poäng här, sade AIK-tränaren Rikard Norling.

Olyckligt hemmalag

Elfsborgstränaren Magnus Haglund var missnöjd med sitt lags uppspel i första halvlek. Det blev svårt för boråsarna att skapa målchanser.

- Det var en jämn, tät och tuff batalj där ute. Det var 22 spelare i taget som visade hjärta och gav allt. För egen del får vi inte till anfallsspelet som vi vill. Vi fick till det en gång och då gjorde vi mål. Vi hade velat skapa fler såna lägen, men vi har för många bolltapp.

Jesper Nyholms 2–1-mål i 47:e minuten skickade upp laget i tabelltoppen. Goitom spelade fram.

ANNONS

- Vi får en olycklig start i andra halvlek samtidigt som AIK får en bra start och ett tidigt ledningsmål. Vi försökte, krigade och forcerade och kunde ha gjort något av det. Samtidigt försvarar AIK sig väldigt bra och gjorde svårt för oss, sade Magnus Haglund.

Delad serieledning

Med fyra poäng på två matcher delar AIK den allsvenska serieledningen med IFK Göteborg, Örebro och Halmstad. Under tisdagen kan Malmö FF eller Sundsvall gå upp jämsides på förstaplatsen.

- Vi har mycket kvalitet i truppen. Den här segern gör oss väldigt starka. Det här kommer att betyda mycket för oss framöver. Vi visar mycket styrka, sade Rikard Norling.

Elfsborg möter Djurgården på bortaplan i nästa omgång. För AIK är det dags för årets första derby. Hammarby kommer till Friends arena på måndag.

- Det är alltid lätt att tända till inför derbyna. Det är speciellt. Man vet att det kommer mycket folk och att det betyder mycket för supportrarna, säger Henok Goitom.

ANNONS
TT

ANNONS