Glenn Hysén fyller 60 – firar med familjen

Glenn Hysén har passerat 60-strecket. Men något vilt firande blir det inte för fotbollslegendaren som dock snart kommer få uppleva en dröm han har haft i ett par år – dyka med vithajar.
– Jag vill bara ta på hajarna och känna den paniken, fy fan!

ANNONS
|

30 oktober är en speciell dag i familjen Hysén, särskilt det här året. Både Glenn år och hans tvillingsyster Carina passerar nämligen 60-strecket den här onsdagen.

– Du! Det är en sak som är jäkligt viktig här! Jag är tio minuter äldre, säger Glenn.

Det har hon fått höra eller?

– Skojar du? Det har hon absolut fått höra! Vi bodde ju i samma rum när vi växte upp. Farsan och morsan hade ju inte massor av stålar och stora lägenheter. Vi hade varsin säng i samma rum så det var världskrig varje dag. Men det är ju så det är mellan syskon.

ANNONS

Världskrig i dag också?

– Nej, för fan! Hon bor rätt över gatan! Det är 300 meter bort bara och vi träffas sjukt ofta med våra respektive.

Hur firar du idag?

– Jag och syrran och hennes gubbe Kaj ska ut till Hönö eller Öckerö och bara slappa och käka lunch. Vi firade faktiskt för någon vecka sedan med barn och barnbarn så vi har klarat av den viktigaste biten.

Glenn Hysén med SM-bucklan.
Glenn Hysén med SM-bucklan.

Men det här med att åldras, det är något som Glenn Hysén inte lägger särskilt stor vikt vid.

– Så länge jag är frisk och go så skiter jag i hur gammal jag är. Jag har en hjärna som är 15 år fortfarande. Eller, jag snackade med en kompis förut och han sa att min hjärna inte var mer än tolv år ...

– Jag såg ju att Wislander drabbats av en stroke nyligen. Det var jäkligt skönt att det gick bra där men nu kanske man börjar tänka mer på sådan skit. Men jag har ändå klarat mig bra undan allt det där.

Inga ålderskrämpor ännu?

– Faktiskt inte! Eller jo, jag var lite allergisk mot katterna här och det blev något pipljud i lungorna men det är bättre nu.

ANNONS

Har du haft något speciellt på önskelistan i år?

– Jag har bara velat umgås med folk och ha det jävligt kul! Vi hade ju ett megabröllop i somras så att ha en stor jäkla 60-årsfest efter det går inte. Det blev för dyrt så jag fick välja och då var det lite viktigare med bröllop.

Något måste du väl ändå ha önskat dig?

– Jodå, en bira eller sju!

"Jag håller på Blåvitt, Frölunda och Liverpool. Det är min religion det", har Glenn Hysén sagt tidigare.
"Jag håller på Blåvitt, Frölunda och Liverpool. Det är min religion det", har Glenn Hysén sagt tidigare. Bild: NILS JAKOBSSON

Något stort kalas blir det alltså inte den här gången. Istället blir det en resa till Kap Verde där Glenn åker ihop med sambon Camilla.

– Det blir tredje året på raken och vi är borta i två veckor. Det är skitgött där! Man har det bara allmänt gött och vi spelar mycket sällskapsspel på stranden. Sådana där frågespel ... vad fan heter det nu då?

TP kanske?

– Just, fan! Man lär sig massor av saker där även om man inte kan ett skit från början.

Du har ju tidigare drömt om att bada med hajar? Det kan du inte lösa nu då?

– Jag har faktiskt fått ett presentkort på det. Att åka till Australien och dyka med vithajar i en bur eller ja, hajarna ska inte vara i buren. Ja, du har sett det där på TV ... men jag vill bara ta på hajarna och känna den paniken! Fy fan!

ANNONS

När blir det av då?

– Jag har tre år på mig så det är ingen panik. Australien får man ändå planera och vara borta ett tag. Det är inte som att ta spårvagnen till Sjöfartsmuseet och kolla på en torsk direkt ...

Till sist då, hur blir det med TV-serien?

– Det har ju tagit tid men det har varit jävligt roligt. Jag hade skitkul med alla i produktionen och njöt fullständigt! Om de vill köra igen så är jag med!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS