Nicklas Bärkroth (i blått) och Henok Goitom i en av många dueller i derbyt mellan Djurgården och AIK. Målnäten på båda sidor lämnades dock orörda.
Nicklas Bärkroth (i blått) och Henok Goitom i en av många dueller i derbyt mellan Djurgården och AIK. Målnäten på båda sidor lämnades dock orörda.

Glaset varken halvtomt eller halvfullt för AIK

En vunnen poäng eller två förlorade? SM-guldaspirerande AIK valde att se glaset som både halvtomt och halvfullt efter ett mållöst derby.

ANNONS
|

Även om det brast i målkontot så brast det i alla fall inte i duellspelet i derbyt mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena.

- På ett sätt var det kampfyllt. Men det är inte närkamper om bollen. Det är när folk kommer in sent det blir dueller. Men vi vill vinna, Djurgården vill vinna och det är ett derby, säger Sebastian Larsson.

ANNONS

Blandade känslor var det även om resultatet som sådant. AIK, i tydlig pole position i kampen om det allsvenska guldet, hade vid en seger tagit ännu ett tydligt kliv mot ett efterlängtat SM-guld. En poäng innebar samtidigt att man drog ifrån åtminstone den stockholmsbaserade konkurrensen om Lennart Johanssons pokal.

- Vi är nöjda med delar av matchen. Tittar man på matchen och antal målchanser är vi dock missnöjda. Men jag tycker inte vi dominerar spelet på något sätt, samtidigt som jag inte kommer ihåg en enda målchans från deras sida. Vi får försöka se på det objektivt och sansat, säger Larsson.

"Bättre än noll"

De målchanser AIK hade, framförallt två fina nicklägen för Tarik Elyounoussi och Alexander Milosevic, räddades av Djurgårdens reservmålvakt Tommi Vaiho.

I övrigt var det som sagt duellerna, känslorna och smällarna som dominerade en matchbild där målnäten och burväktarna som vaktade dem sammantaget lämnades relativt oberörda.

- En ganska dålig match. Inte så mycket chanser och vi kommer inte upp i nivå. Med lite flyt hade vi nog kunnat vinna. Vi tar den här poängen så jobbar vi vidare, säger Kristoffer Olsson, som personifierade matchbilden med en skadad fot.

ANNONS

- Det gjorde skitont när det hände men sedan har det lagt sig, säger mittfältaren, som där och då inte var orolig för att missa Malmömötet i kommande omgång.

TT: Är det en vunnen poäng eller två tappade?

- Vunnen vet jag inte. Men en poäng är bättre än noll. Det är så man kan säga. Det kunde gå lite hursomhelst även om vi har ganska bra kontroll på dem.

Tänker inte på poängen

Kontroll på guldstriden ser det ju också ut som att AIK, trots poängtappet, har. Sex poäng skiljer ner till ett andraplacerat IFK Norrköping, som besegrade Kalmar borta med 2–1 och därmed knaprade in två pinnar i toppen.

Med fyra omgångar kvar är dock avståndet ner inget som man lägger allt för stor vikt i jakten på guldet.

- Jag tycker fram tills nu att vi tänkt på vårt schema, hur det ser ut, och tagit en match i taget. Vi går inte och tänker på om det är sex eller åtta poäng. Man kan ju vända på det. Om någon skulle säga att vi skulle leda med sex poäng med fyra matcher kvar så hade man nog tagit det närsomhelst, säger Henok Goitom.

ANNONS
TT

Fakta: Allsvenska guldstriden

Tabelltoppen:

1) AIK, 59 poäng, +32 i målskillnad, 26 matcher.

2) IFK Norrköping, 53, +19, 26.

3) Hammarby, 50, +19, 26.

4) Malmö FF, 48, +19, 26.

5) Häcken, 47, +27, 26.

Klubben som vinner allsvenskan får även kvala till Champions League. Tvåa och trean kvalar till Europa League.

Återstående matcher:

AIK: Malmö FF (h) 29 oktober, Östersund (b) 1 november, Gif Sundsvall (h) 4 november, Kalmar FF (b) 11 november.

IFK Norrköping: Östersund (h) 28 oktober, BP (b) 31 oktober, Örebro (h) 4 november, Häcken (b) 11 november.

Hammarby: Kalmar FF (h) 28 oktober, Gif Sundsvall (b) 31 oktober, Häcken (h) 4 november, Östersund (b) 11 november.

Malmö FF: AIK (b) 29 oktober, Örebro (h) 1 november, IFK Göteborg (b) 4 november, Elfsborg (h) 11 november.

Häcken: Dalkurd (b) 27 oktober, Sirius (h) 31 oktober, Hammarby (b) 4 november, IFK Norrköping (h) 11 november.

ANNONS