GFC hakar på i toppen – efter storseger

Göteborg FC hakar på i den allsvenska toppstriden – det här efter ett styrkebesked och storseger mot tabellfyran Örebro med 3–0.
– Jag tycker att vi gör en av årets bästa matcher, säger Elin Rubensson som prickade in sitt första allsvenska mål för säsongen.

ANNONS
|

Formen har varit lite upp och ner efter VM-uppehållet för Göteborg FC. Men i derbyt mot Kungsbacka DFF i helgen blev det proppen ur och storseger 6–0.

På onsdagskvällen fortsatte framgångarna för GFC när det var dags för ny omgång i damallsvenskan.

Borta mot tabellfyran Kif Örebro, samma lag som GFC 0–0-kryssade mot hemma på Valhalla IP för bara ett par veckor sedan, slog Marcus Lantz gäng till med en riktig fullträff och segrade med hela 3–0. Det här efter mål av Elin Rubensson, Julia Roddar och Rebecka Blomqvist.

– Jag tycker att vi gör en av årets bästa matcher. Det är trots allt ett topplag vi möter på bortaplan och vi spelar en fin fotboll i 90 minuter. Vi gör tre fina mål, håller tätt bakåt och hade många fina anfall. Det är inte så mycket mer än så man kan begära, säger Elin Rubensson.

ANNONS

Mittfältaren som haft det lite hackigt efter VM-uppehållet med sjukdomsproblem, visade fin form och var också den som öppnade målskyttet med en riktig pangträff efter att drygt en kvart var spelat av matchen.

"Hösten brukar vara bättre!"

Rubensson samlade upp i utkanten av offensivt straffområde och fick iväg en projektil som Danielle Rice i hemmamålet inte kunde rädda.

– Jag såg en liten lucka vid förstastolpen och sedan fick jag på en riktigt bra träff. Så den satt gött! Det är inte alltid att den hamnar där man drar till ...

Målet var 26-åringens första fullträff i årets allsvenska.

– Det är klart det är skönt. Jag har väntat på det första målet länge nu. Men visst, så länge vi vinner matcherna får man vara glad, det är det som är det viktigaste.

När det gäller det egna målskyttet hoppas hon få bättre snurr framöver.

– Hösten brukar vara bättre!

GFC fortsatte att trumma på efter Rubenssons fullträff – men det blev inga fler mål under den första halvleken.

0–1 i paus.

I den andra halvleken var det Örebro som inledde bäst – dock utan att skapa några riktigt heta målchanser.

Efter att ha stått upp bra i försvaret i början av andra kunde gästerna återigen ta över.

ANNONS

Blomqvist punkterade matchen

Och det här var Göteborgs kväll.

Med drygt 20 minuter kvar av matchen hamnade bollen hos Julia Roddar som nickade in 0–2 i bortre hörnet och bara fem minuter senare satte Rebecka Blomqvist spiken i kistan när hon rundade Rice och sedan behärskat rullade in bollen i nät.

Segern innebär att Göteborg FC hakar på i toppen och är efter 13 spelade matcher tvåa i tabellen – fyra poäng bakom serieledande Rosengård.

Nästa match är hemma mot Kristianstad på Valhalla på söndag.

ANNONS