Gary Lineker testade snus – berättar om mardrömmen

Gary Lineker har testat snus.
Men av allt att döma var det en engångsföreteelse för den engelske fotbollslegendaren.
– Jag hade sju timmar av tortyr, berättar han i podcasten ”The Rest is Football”.

ANNONS
|

Snuset har letat sig över Nordsjön, till de brittiska öarna. Allt fler spelare i Premier League har testat produkten – vilket i sin tur har lett till att ligan har börjat informera om snusets inverkan och negativa effekter.

Men inte alla har fastnat för att ha nikotinpåsen under läppen. Den engelska fotbollslegendaren, numera tv-personligheten och experten, Gary Lineker testade snus en gång och hade inte en fröjdefull upplevelse.

I podcasten ”The Rest is Football” berättar Lineker hur hans expertkollegor Micah Richards och Alan Shearer , som han även har podden med, övertalade honom att testa en snus kvällen innan EM-premiären 2021.

ANNONS

– Jag stoppar den här under läppen och går till mitt, jag klär av mig och gör mig redo för sängen. Plötsligt börjar jag känna mig väldigt, väldigt yr. Jag sitter på sängkanten, naken, plockar ut den, kastar den i soptunnan och undrar ”vad i hela friden är det här?”.

Gary Lineker fortsätter:

– Jag började svettas, men jag frös. Jag svettades och svettades, det blir en pöl på golvet, men jag kan inte röra mig.

Gary Lineker: Sju timmars tortyr

Till slut blev illamåendet såpass illa att Lineker, på något sätt, behövde ta sig till toaletten. Men han kunde inte ställa sig upp.

– Jag krälade till toaletten som en orm och innan jag kom dit så kräktes jag överallt. Jag mådde fruktansvärt. Jag låg där i fosterställning på det kalla badrumsgolvet och hatade er allihopa. Ni kan inte förstå hur mycket jag hatade er, säger han.

Gary Lineker trodde efter ett tag att effekten hade avtagit, men så slog det till ännu en gång och återigen krälade han sig till toaletten. Så fortsatte det, under hela natten, berättar Lineker.

– Jag hade haft sju timmar av total tortyr.

Anmäl dig till nyhetsbrevet Johnssons sportguide

Andreas Johnsson ger dig det du behöver för att hänga med i sportsnacket – en lättsam guide till en snårig sportvärld.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS