Boxaren Badou Jack ska nu också hjälpa flyktingar och arrangera boxningsgalor. Arkivbild.
Boxaren Badou Jack ska nu också hjälpa flyktingar och arrangera boxningsgalor. Arkivbild.

Galor och flyktinghjälp Jacks nya utmaningar

Såret som stoppade Badou Jack i den senaste boxningsmatchen är nästan läkt och han börjar sikta på en ny utmaning efter sommaren. Men först ska han dela ut egenproducerad måltidsersättning i ett flyktingläger och arrangera en boxningsgala i Dubai.

ANNONS
|

Nu i veckan startade proffsboxaren ett PR- och eventföretag, Badou Jack Promotions and Events, som ska arrangera proffsboxningsgalor i Dubai i Förenade arabemiraten.

- Första galan går här den 3 maj. Det blir kanske också kickboxning på den första galan, säger Jack i telefon från Dubai och förklarar varför han startar bolaget i Mellanöstern.

- Här i Dubai finns mycket pengar, det är som ett Las Vegas i Mellanöstern. Och det har inte varit några stora matcher här, vi kommer att vara först.

ANNONS

Det kan hända att han själv kommer att gå någon match i en egen gala i Dubai i framtiden.

- Absolut, det skulle vara kul.

Han ser också framför sig att företaget expanderar och arrangerar boxningsgalor i fler länder.

- Det vore absolut coolt att köra en gala hemma i Stockholm, att få göra svensk boxning större. Jag har ju alla kontakter till alla stora namn.

Kanske enklare motstånd

För nästan fyra veckor sedan förlorade Badou Jack matchen om WBA:s interimsbälte mot Marcus Browne sedan han fått ett stort sår i pannan. Såret är nästan helt läkt och mentalt har inte förlusten påverkat svenskens tankar på framtiden.

- Jag känner mig som en ung 35-åring och har tid kvar i boxningen. Förhoppningsvis är jag redo för en match i slutet på augusti, början på september, säger han.

ANNONS

- Jag har haft många tuffa matcher, har mött sju världsmästare på raken, så det kan vara dags för en lite enklare motståndare. Men vi får se vad som händer. Vill jag kan jag få gå en ny titelmatch nästa gång.

"Jag vill hjälpa till"

I nästa vecka lämnar Jack Dubai för några dagar i ett flyktingläger i Jordanien, mot gränsen till Syrien. Där ska hans volontärprojekt Badou Jack Foundation dela ut måltidsersättning till flyktingbarn, något som hans eget kosttillskottsföretag tagit fram.

- För många välgörenhetsorganisationer går mycket pengar till administration. Men genom att det är mitt eget företag går allt, 100 procent, direkt till flyktingarna, säger han.

- Jag har själv barn och min pappa kommer från Gambia som inte är något rikt land. Så jag vill hjälpa till, jag kan utnyttja min plattform som jag har med min boxningskarriär.

ANNONS
TT

Fakta: Badou Jack

Född: 31 oktober 1983 i Stockholm.

Smeknamn: "The Ripper".

Bor: Las Vegas, Nevada, i USA.

Familj: Frun Yasemin. Dottern Malaniyah, sonen Malik.

Längd: 185 cm.

Stans: Ortodox (högerhänt, går med vänsterhanden först).

Proffsdebut: 6 juni 2009.

Viktklass: Lätt tungvikt (79,3 kg).

Proffskarriär: WBC-världsmästare i supermellanvikt 2015–2017, vann titeln mot Anthony Dirrell, USA, och försvarade den tre gånger. Bytte viktklass till lätt tungvikt i januari 2017 och blev WBA-världsmästare i augusti efter att ha besegrat Nathan Cleverly, Storbritannien.

Övrigt: Har gambisk pappa och svensk mamma. Boxades för Gambia, och var fanbärare, under OS i Peking 2008. Flyttade till USA för ett tiotal år sedan. Tränade med Alexander "The Mauler" Gustafsson, nu MMA-utövare, under sin tid i Djurgårdens boxningsklubb under tidigt 2000-tal.

Facit: 22 segrar (13 på knockout), tre oavgjorda och två förluster på 27 proffsmatcher.

ANNONS