Galna biljettpriset för att se Lionel Messis bortamatch

Lionel Messi har skapat fotbollsfeber i USA.
Sedan stjärnans ankomst till Inter Miami har efterfrågan på biljetter skjutit i höjden.
För den som vill se Messi spela i den första bortamatchen mot FC Dallas behöver köparen hosta upp 100 000 kronor, enligt The Athletic.

ANNONS
|

Efter två säsonger i Paris Saint-Germain valde Lionel Messi att ta sig över Atlanten för spel i Inter Miami.

Succén lät inte vänta på sig – det har blivit tre raka vinster och fem mål från argentinaren, där Messis matchvinnande frisparksmål på stopptid i debuten mot mexikanska Cruz Azul i League cup är den främsta höjdpunkten så här långt.

Nu ska Messi spela bortamatch för första gången sedan ankomsten till Inter Miami och det har renderat i total Messi-hysteri.

Bortamatchen mot Dallas sålde slut på bara tio minuter. Den som vill få tag på en biljett på måste betala en ansenlig summa. Biljettpriserna på svarta bössen ligger nämligen mellan 700 dollar (motsvarande 8 000 svenska kronor) och 9 000 dollar (100 000 kronor), enligt sportsajten The Athletic.

ANNONS

Efterfrågan till att se Messi har skjutit i höjden vilket påverkat marknadskrafterna, enligt affärstidningen Forbes.

Biljettpriserna för Messis hemmatcher har ökat med i genomsnitt 459 procent. De kommande bortamatchbiljetterna har ökat med 558 procent.

Innan värvningen av Messi kostade de billigaste matchbiljetterna till Inter Miami 29 dollar – att jämföra med de 160 dollar det kostar att se Messis nästa hemmamatch mot FC Charlotte den 20 augusti.

Messis första bortamatch spelas under natten mot måndag, svensk tid.

LÄS MER:Messi presenterad av Miami: "Vi är överlyckliga"

LÄS MER:Messi matchhjälte i USA-debuten

LÄS MER:Messi tvåmålsskytt för Miami – igen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS