Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Meli Petersson Ellafi
Bild: Meli Petersson Ellafi

Göteborgs stad öppnar upp idrottsanläggningarna igen

Simhallar, gym och idrottshallar – 1 juni öppnar Göteborgs stad upp flera kommunala anläggningar för organiserad verksamhet.
Det meddelar Göteborgs stad i ett pressmeddelande.

Sedan 31 oktober har Göteborgs stads idrottsanläggningar varit stängda. Simhallar, gym och motionscentrum har ekat tomma på grund av coronapandemin.

Nu meddelar Göteborgs stad att dessa anläggningar, till viss del, kommer att öppnas upp igen. Detta från och med 1 juni, då flera restriktionslättnader kommer att genomföras i hela landet.

LÄS MER: Radio City Music Hall öppnar för vaccinerade

– Jag är väldigt glad över att vi nu kan öppna upp för fler, för vi vet att många länge saknat möjligheten att träna och tävla. Men det är viktigt att alla fortsätter att följa de lagar, råd och rekommendationer som finns för att motverka smittspridning, så att vi inte behöver besluta om fler begränsningar igen. Faran är inte över även om smittspridningen just nu går ner, säger Magnus Berntsson (KD), ordförande i idrotts- och föreningsnämnden, i ett pressmeddelande.

Allt öppnas inte för allmänheten

Samtliga idrottsanläggningar kommer däremot inte öppnas upp för allmänheten.

Simhallar, ishallar och idrottshallar kommer endast öppna upp för organiserad träningsverksamhet, för alla åldrarna. Men inte för allmänheten. Samma sak gäller möteslokaler.

LÄS MER: Hotet mot OS: "Orolig för ytterligare en våg"

Däremot öppnas bollplaner och friidrottsanläggningar utomhus för träning och matcher för alla. Detta gäller även gym och motionscentrum.

I pressmeddelandet skriver Göteborgs stad att man öppnar upp lokalerna med hänsyn till det rådande läget och restriktionerna som det innebär. Därmed kommer antalet besökare, deltagare och publik vara begränsat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.