Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Göteborg DFF jublar efter segern i finalen mot norska Vålerenga Fotball.  Bild: NICKLAS ELMRIN
Göteborg DFF jublar efter segern i finalen mot norska Vålerenga Fotball. Bild: NICKLAS ELMRIN

Göteborgs DFF vinnare av Gothia Cup 2019

Under lördagseftermiddagen stod Göteborgs DFF som segrare i årets Gothia Cup för flickor 18. Med hela 28 gjorda mål och endast ett insläppt var vägen till finalen en dans på rosor för Göteborgslaget.

I finalen av årets Gothia Cup flickor 18 ställdes Göteborgs DFF mot norska Vålerenga Fotball som likt göteborgskorna utklassat allt motstånd fram till finalen. Det märktes tydligt att det var två bra lag på planen, en jämn match, mycket närkamper och få chanser.

Publiken fick vänta länge på det första målet och med tre minuter kvar till halvtid smällde det till. Stinalisa Johansson i Göteborg snappade upp en boll och blev fri med målvakten. Kyligt valde hon att placera den i det högra hörnet bakom en chanslös målvakt i Vålerenga. Johansson menar att målet betydde mycket för henne.

– Att få göra mål var grymt stort, Gothia är det största man kan spela och att få göra mål är något som man alltid drömt om att få göra, säger Johansson.

"Det betyder allt"

Likt den första halvleken bjöd den andra inte inledningsvis på många målchanser. Men i den 40:e minuten skulle Johansson i Göteborg återigen väcka publiken. Efter att ha löpt ifrån sin försvarare och vunnit bollen i en duell med målvakten hamnade hon i en snäv vinkel från målet. Publiken trodde nog att chansen var över men kyligt valde hon att lyfta bollen mot mål och fick se nätet rassla ännu en gång.

– Jag kom först på bollen och såg att målvakten stod lite långt ute. Jag lyfte därför in den och den gick in, säger Johansson.

Under denna period tog samtidigt Göteborg över mer och mer av spelet och Vålerenga skapade inte mycket till chanser. Göteborgstjejerna kunde istället genom ett smart försvarsspel och ett stort bollinnehav bevaka matchen och till slut stå som segrare på prispallen i årets Gothia Cup.

– Vi tog ett snack i halvtid om att vi skulle följa vår matchplan lite bättre och spela vårt eget spel mer. Att vinna Gothia Cup betyder allt, det är något som man alltid drömt om, det är det största man kan göra, säger Johansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.