Frida Karlsson stoppades från tremilen – bryter tystnaden

Frida Karlsson stoppades från den avslutande tremilen. Nu talar hon ut om beskedet.
– Luften gick ur mig, säger hon till Expressen.

ANNONS
|

Beskedet kom som en chock. Den favorittyngda Frida Karlsson stoppades från att delta i OS avslutande tremil. En tävling hon på förhand var tippad att ta medalj i. I stället fick hon lämna sitt första olympiska spel med ett brons i stafetten – men gick lottlös i de individuella distanserna.

LÄS MER:Frida Karlsson bryter OS

Nu, ett knappt dygn efter beslutet, har hon uttalat sig om de avbrutna spelen för första gången.

– Jag satt där och luften gick bara ur mig. Kände mig tom och maktlös. Jag trodde ju beslutet låg lite i mina händer, säger hon till Expressen, om när hon fick beskedet.

ANNONS

Anledningen till att Karlsson stoppades var att hon kollapsat efter samtliga tre tävlingar hon ställt upp i. Från landslagshåll bedömde man inte att hon skulle kunna återhämta sig från detta i tid.

LÄS MER:Svenska kritiken: "På gränsen för vad som är acceptabelt"

”Varit nere på botten”

Hon medger att hon respekterar beslutet. Men det var ett tufft sådant att ta. Speciellt med tanke på att hon inte känner att hon fått ut sitt max på detta OS.

– Det är ju inget att hymla om att jag har varit nere på botten. Efter stafetten så kändes en tremil långt borta, säger hon.

Hon stängde in sig på rummet, och tillät sig själv vara ensam med sin besvikelse ett tag. Nu känner hon att världen inte gått under.

– Jag mår ändå rätt bra. Men det är klart, det kanske inte är samma pangglada tjej som vanligt. Men jag försöker ändå, säger hon till Expressen.

Karlsson har tidigare en historik av att tänja på gränserna till det yttersta. 2020 fick hon också stoppas av landslagsledningen, då man var rädda att hon skulle drabbas av överträning.

Nu blir det i stället en vända hem och vattna blommorna. Sedan tar hon nytt sikte mot de avslutande etapperna av världscupen.

LÄS MER:Frida Karlsson: "Aldrig känt så här förut"

ANNONS