Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Frida Hansdotter avslutar karriären

Alpinstjärnan Frida Hansdotter lägger ner karriären. På sin Instagram uppger hon att tävlingarna i Spindleruv Mlyn och Soldeu blir hennes sista.
"Jag älskar skidåkning och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv", skriver hon bland annat.

Frida Hansdotter, 33, har snart gjort sitt på den stora scenen. Slalomstjärnan, som genom ett perfekt åk kunde ta OS-guld i Pyeongchang 2018, väljer att avsluta karriären efter årets säsong.

– Det är såklart med lite vemod jag tackar för mig - jag älskar min skidåkning och att testa mina gränser för att se hur långt jag kan nå har alltid sporrat mig och varit det jag älskat, skriver Frida Hansdotter i ett personligt avskedsbrev på förbundets hemsida.

Karriären inleddes i Norbergs SLK, som hon representerat sedan dess. Utöver OS-guldet har Frida Hansdotter också fem 5 VM-medaljer och slalomcupvinst på sitt CV. Totalt blev det 15 säsonger i världscupen.

– Frida kommer alltid att vara en av de stora svenska utförsåkarna och vi tackar Frida för alla unga flickor och pojkar hon inspirerat, alla ögonblick hon bjudit på genom tv-rutan och allt hon gjort för Svensk skidåkning, säger Tommy Eliasson Winter, Alpinchef, i pressmeddelandet.

På sin Instagram utvecklar publikfavoriten sina tankar ytterligare:

"Jag älskar skidåkning och det kommer alltid vara en stor del av mitt liv. Men det är dags för mig att ta farväl av världscupen och starta ett nytt kapitel i livet", skriver hon.

Till helgen blir det tävling i tjeckiska Spindleruv Mlyn, innan Frida Hansdotter alltså gör sin allra sista världscuptävling i Andorra helgen därpå.

Se höjdpunkter från Frida Hansdotters karriär i bildspelet ovan!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.