Friberg da Cruz - i landslaget

ANNONS
|

Och okände division 2-spelaren Emanuel Fernandes från Lärje/Angered.

Det vimlar inte av svenska landslagsmän i Göteborgsklubbarna nuförtiden (Niclas Alexandersson den ende just nu). Men i går ramlade det in två landslagsinbjudningar på Gaisgården från Kap Verde som just nu förbereder sig inför kvalet till afrikanska mästerskapet och det kommande VM-kvalet nästa år. Och det är bröderna Friberg da Cruz som Kap Verdes landslagsledning vill skärskåda under en fyra dagar lång samling i portugisiska Lissabon fram till och med fredag.

- Klart det ska bli jäkligt kul. Jag och brorsan kommer att åka ner, så får vi se, säger Bobbie Friberg da Cruz vars pappa är född på den lilla ön i Atlanten.

ANNONS

Men något dubbelt medborgarskap har varken han eller Johan - ännu.

- Det är inget klart än och jag har inte bestämt mig. I så fall skulle man kunna fixa det och farsan är stolt över mig nu, säger han glatt.

Men du vill fortfarande helst spela för ett svenskt landslag?

- Det är fortfarande drömmen, men det har inte varit så aktuellt och självklart är det lättare att slå igenom i ett landslag som Kap Verde, säger Bobbie som får sällskap av kompisen Emanuel Fernandes från division 2-klubben Lärje/Angered.

- Jag och brorsan är helt handikappade när det gäller språket så det blir nog så att han får tolka för oss, skrattar Bobbie.

Det är fotbollsagenten Amor Sadki, med bas i Göteborg, som ligger bakom att svensktrion nu prövas i landslagssammanhang.

- Han ringde och berättade om inbjudan, det är självklart smickrande och det är inte varje dag man får ett sånt samtal, säger Fernandes som är given som vänsterback i Lärje/Angered.

Men att han som 26-årig division 2-spelare skull bli landslagsaktuell kom som en chock.

- Klart jag tar chansen och åker ner och känner på det, jag ser det som ett äventyr och en rolig grej, säger Fernandes.

ANNONS

Nästa match för Kap Verde är den 9 september mot Guinea.

Göteborgsbekantingar som spelat eller spelar i utländska landslag:

ANNONS