Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Friberg da Cruz - i landslaget

Göteborg fick i går tre nya landslagsmän - för Kap Verde. Gaisbröderna Bobbie och Johan Friberg da Cruz.
Och okände division 2-spelaren Emanuel Fernandes från Lärje/Angered.
Det vimlar inte av svenska landslagsmän i Göteborgsklubbarna nuförtiden (Niclas Alexandersson den ende just nu). Men i går ramlade det in två landslagsinbjudningar på Gaisgården från Kap Verde som just nu förbereder sig inför kvalet till afrikanska mästerskapet och det kommande VM-kvalet nästa år. Och det är bröderna Friberg da Cruz som Kap Verdes landslagsledning vill skärskåda under en fyra dagar lång samling i portugisiska Lissabon fram till och med fredag.
- Klart det ska bli jäkligt kul. Jag och brorsan kommer att åka ner, så får vi se, säger Bobbie Friberg da Cruz vars pappa är född på den lilla ön i Atlanten.
Men något dubbelt medborgarskap har varken han eller Johan - ännu.
- Det är inget klart än och jag har inte bestämt mig. I så fall skulle man kunna fixa det och farsan är stolt över mig nu, säger han glatt.
Men du vill fortfarande helst spela för ett svenskt landslag?
- Det är fortfarande drömmen, men det har inte varit så aktuellt och självklart är det lättare att slå igenom i ett landslag som Kap Verde, säger Bobbie som får sällskap av kompisen Emanuel Fernandes från division 2-klubben Lärje/Angered.
- Jag och brorsan är helt handikappade när det gäller språket så det blir nog så att han får tolka för oss, skrattar Bobbie.
Det är fotbollsagenten Amor Sadki, med bas i Göteborg, som ligger bakom att svensktrion nu prövas i landslagssammanhang.
- Han ringde och berättade om inbjudan, det är självklart smickrande och det är inte varje dag man får ett sånt samtal, säger Fernandes som är given som vänsterback i Lärje/Angered.
Men att han som 26-årig division 2-spelare skull bli landslagsaktuell kom som en chock.
- Klart jag tar chansen och åker ner och känner på det, jag ser det som ett äventyr och en rolig grej, säger Fernandes.
Nästa match för Kap Verde är den 9 september mot Guinea.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.