Fredrik Ljungbergs ursäkt till Anders Svensson

2006 drevs en kampanj där både media och fans ville byta ut Anders Svensson mot Kim Källström.
Nu ber Fredrik Ljungberg om ursäkt för att han inte stod upp för sin lagkamrat.
– Jag skäms fortfarande över detta, säger han i Viaplays studio.

ANNONS
|

Det var under VM i Tyskland 2006 som Aftonbladet drog igång ”In med Kim”-kampanjen. Man ville byta ut Anders Svensson på mittfältet mot Kim Källström och kampanjen ledde till att även supportrar hakade på och ville se ett skifte på mittfältet.

Inför torsdagens match mellan Sverige och Serbien tog Viaplay upp händelsen genom ett reportage där man pratade med dåvarande förbundskapten Lars Lagerbäck.

I studion satt Fredrik Ljungberg, som spelade i landslaget vid tillfället, och när minnena väcktes blev den forne storspelaren arg på nytt.

– Blodet väller ju i kroppen, man blir heligt förbannad när det här tas upp igen, säger han.

ANNONS

Ljungberg tar ny sats och minns tillbaka:

– Jag var så förbannad, vi ville sluta prata med pressen. Aftonbladet ville ha in Kim och det kändes som att mediehuset kände ”Det här säljer ju, vi får tryck på fansen och det blir en schism här”.

Bad om ursäkt: ”Skäms fortfarande”

Han hävdar att hela Aftonbladet-kampanjen handlade om business och att tidningen tjänade ”konflikten”. Han minns även hur fansen tog ställning i det hela.

– När det här hände på träningarna och de började bua mot Anders Svensson ... han hade inte gjort något fel. Det var inte Anders som var dålig, det var bara att media kom på en grej.

Till slut vänder sig Ljungberg mot kameran och ber om ursäkt sin gamla lagkamrat om ursäkt.

– Anders om du ser det här så ber jag om ursäkt å mina vägnar och de andra spelarnas vägnar. För jag mår fortfarande dåligt över det här i dag. Vi skulle ha bojkottat all media och inte pratat om det skulle fått dig att må lite bättre, för jag skäms fortfarande över detta.

LÄS MER:Hjalmar Ekdal gör debut – här är Sveriges elva

LÄS MER:U21-landslaget borta från EM: "Rätt tom"

LÄS MER:Göteborg vill arrangera dam-EM – drömmer om guld och miljoner

ANNONS