Fotbollsvärlden visar sitt stöd efter dådet i Manchester

Under natten till tisdag detonerade en bomb på Manchester Arena och över 20 personer har omkommit. Under morgonen har flera fotbollsklubbar och spelarprofiler utryckt sina kondoleanser i sociala medier.

ANNONS
|

Det var under en Ariana Grande-konsert som det hemska inträffade. Polisen misstänker att det rör sig om en självmordsbombare. Hittills ligger den bekräftade siffran på 22 döda och över 50 skadade.

Efter det förödande attentatet har flera av stadens fotbollsstjärnor uttrycktsin empati med de drabbade.

”Förkrossande”, skriver den svenska landslagsspelaren Kosovare Asslani, som spelar i Manchester City, på twitter.

”Jag vill uttrycka mina djupaste kondoleanser till de berördas familjer. Det är sorgens dag för den fantastiska staden Manchester”, skriver Citys lagkapten Vincent Kompany på twitter.

Drabbade till Etihad Stadium

Även de bägge storklubbarna i staden har fördömt dådet i sociala medier.

”Vi är djupt chockade efter det hemska som skedde under tisdagskvällen på Manchester Arena. Våra tankar går till alla de som är påverkade”, konstaterar Manchester United.

ANNONS

”Det är med stor sorg vi har hört om de hemska som skedde på arenan. Våra tankar går till alla de berörda och till stadens akutberedskap”, fortsätter Manchester City.

Den sistnämnda klubbens arena, Etihad Stadium, används även som en plats där berörda kan få hjälp, enligt engelska medier.

Sorgeband i EL-finalen

Zlatans Manchester United åker under tisdagen till Stockholm för att spela Europa League-finalen mot Ajax på Friends arena. Det rödklädda laget kommer då att bära sorgeband, enligt Daily Mirror.

Hittills pekar inget på att läget kring stormatchen förändras på grund av nattens händelser i Manchester.

ANNONS