Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Bild: KELVIN KUO

Zlatans nya succé – uttagen i "Säsongens lag"

Det blev visserligen respass i kvartsfinalen för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy, men 30 mål på 29 matcher talar sitt tydliga språk. Nu har Zlatan blivit uttagen i "Säsongens lag" i MLS.

ANNONS
|

Zlatan Ibrahimovic har imponerat i USA den här säsongen också. Den 38-årige svensken har varit ett av ligans absolut bästa anfallsvapen och hans 30 mål på 29 spelade matcher är den tredje högsta målnoteringen i ligans historia under en säsong.

Det tillsammans med sju assist är såklart två anledningar till att Zlatan nu blivit uttagen i "Säsongens lag" i MLS för andra året i rad. Där bildar svensken anfall med Los Angeles FC:s Carlos Vela och Atlanta Uniteds Josef Martinez.

Vela var för övrigt den som snuvade Zlatan på skytteligatiteln den här säsongen med sina 34 fullträffar på 31 matcher.

ANNONS

Slutspelet blev däremot ingen succé för Zlatan och LA Galaxy. Under förra veckan eliminerades laget nämligen i kvartsfinalen med 5–3 där LAFC stod för motståndet.

Framtiden oklar

Var Zlatan Ibrahimovic hamnar nästa säsong är ännu oklart. Faktum är att det inte är helt spikat om stjärnspelaren kommer fortsätta sin karriär överhuvudtaget. Han har dock ryktats till en del klubbar den senaste tiden. En av dem är italienska Napoli som han själv yttrat lite intresse för efter att ha sett en dokumentärfilm om Diego Maradona.

– Efter att ha sett den skulle jag nästan vilja testa ett Napoli-äventyr. Kanske göra det som Maradona gjorde. Med mig skulle San Paolo alltid vara fullsatt och Carlo Ancelotti är en fantastisk tränare. Men mitt slutgiltiga besked kommer baseras på många olika faktorer, har Zlatan Ibrahimovic sagt i en intervju med Gazzetta dello Sport.

ANNONS