Zlatans nya jobb: "Kunde inte tacka nej"

I december förra året blev fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic, 42, rådgivare till sin förra klubb Milan. Ett erbjudande som var svårt att motstå.

ANNONS
|

I juni 2023 meddelade Zlatan Ibrahimovic att hans långa och framgångsrika karriär var över. Redan innan det hade det börjat spekuleras i vad den 42-årige svensken skulle göra i framtiden.

I december i fjol stod det klart att han blir rådgivare till Milan, klubben han spelade för under två sejourer.

Under torsdagskvällen medverkade Ibrahimovic i Financial Times-evenemanget "The Business of Football Summit" i London – och berättade om sitt nya jobb.

Enligt Aftonbladet säger han:

– Jag kunde inte tacka nej. När jag slutade sa jag att jag ville börja om från noll. Sen kom den här möjligheten. Jag känner att jag har mycket att ge. När man arbetar med de bästa blir man bäst.

ANNONS

Delägare i Hammarby

Ibrahimovic fick sin roll som rådgivare efter att ha blivit partner i Redbird Capital som äger Milan. Men hans roll i Milan påverkar inte hans engagemang i Hammarby, som han blev delägare i 2019.

– Min plan är att jag är en del av det, precis som tidigare. Vi arbetar för att förbättra och ta kliv med Hammarby. Detta förändrar ingenting, säger han.

Ibrahimovic fick också frågan om han skulle sakna Milans hemmaarena San Siro om klubbens planer på en ny arena går i lås.

– San Siro kommer sakna mig mer än jag kommer sakna San Siro! Jag har fantastiska minnen därifrån, det är en historisk arena. Men allt har en ny början, vi har möjlighet att göra något fantastiskt för supportrarna och spelarna. Milan är inte ägare av San Siro, man vill ha sitt eget. Den nya arenan kommer att bli enorm, säger han.

Zlatan Ibrahimovic spelade 122 landskamper och gjorde 65 mål för Sverige under karriären. Han lämnade Malmö FF för Ajax 2001 och representerade sedan Juventus, Inter, Barcelona, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy och till sist Milan igen.

LÄS MER:Då ska Zlatan hyllas på Friends: "Känns magiskt"

LÄS MER:Zlatan får ny roll i Milan: "Som att komma hem"

LÄS MER:Ny rond väntar i hyrestvisten för Zlatan

ANNONS