Zlatan: "Tragiskt att fotbollsligorna stänger ner"

I princip alla stora fotbollsligor har stängt ner och Zlatan har flytt hårt drabbade Italien för Stockholm.
– Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod, säger han till Svenska Dagbladet.

ANNONS
|

Ett av de hårdast drabbade länderna av coronaviruset är Italien och sedan länge är landets högstaliga i fotboll, Serie A, nedstängd.

Zlatan Ibrahimovic har lämnat Milano och tagit sin tillflykt till Stockholm. För SvD berättar han om viruset som satt idrotten på paus i Italien och stora delar av världen.

– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga.

ANNONS

Håller sig hemma

Ibrahimovic har skänkt pengar till den italienska sjukvården men han säger till tidningen att han själv inte är så bekymrad för viruset utan att han "tror det kommer lösa sig, det gäller bara att avvakta tills experterna vet vad vi ska göra".

Han är dock försiktig med att röra sig bland folk och håller sig mest hemma i Stockholm.

– Det kan vara allt från att möblera om till att kolla på tv eller träna på gymmet. Jag gillar att vara hemma, jag rör mig inte så mycket ute, utan trivs bäst i mitt eget hem, säger han till tidningen.

Om sin egen framtid säger han till tidningen:

– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra.

LÄS MER:Tidningen slår fast – Zlatan lämnar Milan

I Italien har över 12 000 människor dött och över 100 000 smittats av coronaviruset. Inget land har fler dödsoffer och bara USA har fler smittade, enligt Johns Hopkins universitet.

ANNONS
ANNONS