Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

"Zlatan till United före EM"

Nu kommer ytterligare uppgifter om Zlatan Ibrahimovics framtid i Manchester United är säkrad. Och det blir klart före EM-turneringen, rapporterar brittiska Sky Sports och hänvisar till källor. GP kunde redan för en dryg vecka sedan berätta att holländska De Telegraaf trodde sig veta att Zlatan var helt klar för spel i United nästa säsong.

Sedan det stod klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris Saint-Germain efter fyra år i klubben har det flitigt ryktats om att den engelska jätten Manchester United ska bli den svenske anfallsstjärnans nästa klubbadress. 

Det har fortsatt att tisslas och tasslas under hela våren, men ännu har ingen av parterna bekräftat något. Men nu rapporterar källor till Sky att det snart kan bli ändring på den fronten. Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward och Ibrahimovics representanter ska för tillfället slutföra förhandlingarna gällande ett ettårsavtal.

LÄS MER: UPPGIFTER: Zlatan klar för United

LÄS MER: Zlatan: "Snart får ni reda på allt, det är hemligt"

LÄS MER: KLART: Mourinho tar över United

Sedan det stod klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Paris Saint-Germain efter fyra år i klubben har det flitigt ryktats om att den engelska jätten Manchester United ska bli den svenske anfallsstjärnans nästa klubbadress.

Det har fortsatt att tisslas och tasslas under hela våren, men ännu har ingen av parterna bekräftat något.

Men nu rapporterar källor till Sky att det snart kan bli ändring på den fronten. Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward och Ibrahimovics representanter ska för tillfället slutföra förhandlingarna gällande ett ettårsavtal.

Nye tränaren José Mourinho ska, enligt Sky, vara fast besluten att se till att Ibrahimovic blir hans första storvärvning. Affären förväntas bli klar innan EM i Frankrike, där Sverige inleder mot Irland den 13 juni.

Avslöjande leende?

I samband med en presskonferens den 26 maj fick Zlatan Ibrahimovic flera frågor om sin framtid.

- Jag har gjort mitt val. Det gjorde jag för länge sedan, sade han.

- Det finns konkreta offerter från England, Italien och även utanför Europa. Det finns många alternativ.

När han sedan fick en fråga om han hade fått ett konkret erbjudande av Manchester United fyrade Zlatan Ibrahimovic av sitt största leende för dagen innan han svarade:

- Låt oss se vad som händer.

Med Mourinho igen?

Enligt Sky har Manchester United – som bara blev femma i ligan varpå tränaren Louis van Gaal fick sparken – varit intresserade av Ibrahimovic en längre tid. Förra veckan ska det ha stått klart att United är den enda Premier League-klubb som svensken överväger att gå till.

Zlatan Ibrahimovic hade José Mourinho som tränare i Inter 2008–2009.

- Jag hade en fantastisk tid med honom. När jag lämnade Inter sa jag att vi hade en kort tid med varandra. Huruvida vi kommer att jobba ihop igen får vi se, sade Ibrahimovic i förra veckan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.