Zlatan Ibrahimovic uppges göra comeback i landslaget

Janne Andersson tar ut sin trupp till VM-kvalet 16 mars. Enligt uppgifter till Fotbolldirekt kommer ett intressant namn att finnas med på listan – Zlatan Ibrahimovic.

ANNONS
|

Det svenska landslagets meste målskytt genom tiderna är klar för en återkomst. Enligt flera olika källor som Fotbolldirekt pratat med så kommer förbundskapten Janne Andersson att ta med Zlatan Ibrahimovic till de inledande VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo i slutet av mars.

Zlatan meddelade under fotbolls-EM 2016 att han skulle sluta i landslaget efter turneringen. Sedan dess har ryktena om en comeback avlöst varandra, men blossade upp ordentligt efter att Janne Andersson reste ner till Milano i höstas för att prata med 39-åringen. Detta efter att Zlatan själv öppnat upp för landslagsspel i samband med en intervju med Sportbladet.

– Så när du säger till mig: ”Saknar du landslaget?”. Yes. För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den gula muren eller den gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt... Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär, sa Zlatan till Sportbladet.

ANNONS

LÄS MER:Zlatan och Janne Andersson har träffats i Milano

Vid frågor om hur mötet gick har Andersson varit fåordig, men har också lagt till att ”dialogen skulle föras vidare.”

''När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt'', sade Janne Andersson i en intervju med Aftonbladet.

LÄS MER:Självklart ska EM-frågan ställas till Zlatan

Fotbolldirekt har pratat med landslagschefen Stefan Pettersson gällande uppgifterna som Zlatans comeback.

– Truppen tas ut den 18:e mars. Så får vi hur läget är då. Det är Jannes jobb att ta ut truppen som tur är. Vi hoppa att han har så många bra och hela spelare som möjligt att välja bland så att han får ett svårt jobb, säger han.

Hur har samtalen med Zlatan varit sedan mötet i Italien?

– Som Janne tidigare har sagt. De har haft ett snack så får vi se var det landar till slut.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS