Zlatan Ibrahimovic svarar på hårda kritiken: ”Dagisnivå”

Zlatan Ibrahimovic har hamnat i skottgluggen för hur han behandlat lagkamrater. Nu svarar svensken på kritiken han bland annat fick från landsmannen Rasmus Elm under hösten.
– Det blir lite dagisnivå, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Det var i samband med att journalisten Olof Lundh lanserade sin nya bok ”Landslaget enligt Lundh” som diskussionen om Zlatan Ibrahimovic som lagkamrat tog fart.

Bland annat berättar en spelare i boken hur Rasmus Elm blev hamnat i skottgluggen i samband med invigningen av Friends arena mot England.

"Zlatan var fruktansvärt hård mot Rasmus (Elm) och bröt ner honom även om han försökte svara emot. Hamrén stod bara vid sidan och till slut sade han: ’Rasmus, nu räcker det.’ Där tappade Hamrén många spelare och även sådana som varit nära honom”, säger spelaren som var med i omklädningsrummet.

ANNONS

LÄS MER: Kritiken mot Zlatan Ibrahimovic: ”Fruktansvärt hård”

Ett annat vittnesmål i boken berättar att Ibrahimovic kritiserade Oscar Lewicki efter EM-premiären i Paris 2016.

”Det var bland det värsta jag varit med om och ingen vågade riktigt gå emellan heller, varken ledare eller spelare.”

LÄS MER:Zlatan vinner Guldbollen för tolfte gången

Nu väljer Zlatan Ibrahimovic att för första gången bemöta kritiken, som han tycker är obefogad.

– Det blir lite dagisnivå när dom uttalar sig där hemma, när dom tror sig veta. Det blir för litet för mig. Jag är ute i världen, men dom där hemma uttalar sig. Det är inte ens lönt att lägga energi och fokus på det, för det är en helt annan dimension vi pratar om. Det är inte ens jobbigt. Det triggar mig inte, det blir på dagisnivå. Det blir som om jag ska gå ut och har med mig min hund och jag ska slå bort bollen och han ska gå och hämta den till mig... Det är på den nivån. Jag vet inte om jag ska skratta eller tycka synd om dom människorna, säger han till Sportbladet.

LÄS MER:Han är mest omskrivna idrottsprofilen 2020

Att han ska varit extra hård mot Lewicki och Elm är inget som stämmer enligt honom.

ANNONS

– Bara dom? Mot allihop. Mot allihop är jag den jag är. Sen hård eller snäll... Vi är dom vi är. Och när vi snackar den situationen med Rasmus... Hur slutade matchen?

Inte där för att krama någon

Med den sista frågan syftar Zlatan på tidigare nämnda invigningen av Friends arena, där Sverige slog England med 4-2 efter att Zlatan cykelsparkat in sitt fjärde mål för matchen.

– Jag är inte där för att jag ska krama någon. Jag var där för att vinna. Jag var där för att vinna mot England i öppningsmatchen. Det du betalar mig för är att vinna – det är inte att jag ska krama och klappa någon på ryggen. Det kan dom göra hemma. Som Mourinho sa: ”Under matchen är det krig. Efter matchen – vi kramas”. Efter matchen kramades vi, allt var hur lugnt som helst. Men under matchen är det känslor. ”Vi ska vinna! Vi gör allt för att vinna!”. Tydligen vill andra kramas – jag vill vinna. Mitt mål är att vinna, att få ut maximalt av alla – och Rasmus pass i slutet ledde till ett av historiens snyggaste mål.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS