Zlatan Ibrahimovic med nytt kaxigt utspel

Hur bra är egentligen Zlatan Ibrahimovic? Efter succéinledningen på säsongen kan vi i alla fall konstatera att svenskens självförtroende är på topp.
– Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst, säger han enligt Sportbladet.

ANNONS
|

Den svenske superstjärnan är ett levande bevis på att åldern i vissa fall bara är en siffra. Zlatan Ibrahimovic har fullkomligt dominerat under inledningen av Serie A och när han, på tilläggstid, räddade poäng mot Verona satte han sitt åttonde mål – på sju matcher.

LÄS MER:Karl-Erik Nilsson om Zlatan-kritiken: ”Riktigt, riktigt illa”

Men trots detta var han inte helt tillfreds med sin insats, speciellt med tanke på att han missade en straff under 2–2-matchen. Vilket han även gjorde under Europa League-segern mot Prag några dagar tidigare.

– Jag blev ganska arg på mig själv efter den missen. Men det blir så ibland, när tröttheten kickar in är det svårt att vara 100-procentigt fokuserad. Vi har spelat många matcher på kort tid. Tack och lov får vi lite vila nu, sa han efter matchen.

ANNONS

– Nästa gång vi får straff ger jag nog bort den till (Franck) Kessié.

LÄS MER:Zlatans utspel: ”Gjorde det för att irritera Sverige”

Behöver inte Ballon d’Or

Men i det stora hela är Zlatan Ibrahimovic självförtroende minst sagt intakt. Mycket talar för att han kommer vinna den svenska Guldbollen, priset till Sveriges bästa herrspelare.

Men när det kommer till priset till världens bästa spelare, Ballon d’Or, så är det inte mycket som talar för svensken.

Vilket inte stör honom nämnvärt.

– Jag behöver inte Ballon d’Or för att visa att jag är bäst, säger Zlatan Ibrahimovic enligt Sportbladet.

ANNONS