Zlatan har tagit ut sin drömelva: ”Han var till till och med bättre än jag”

Zlatan Ibrahimovic har tagit ut sin drömelva och hintar om en framtid som tränare. Dessutom skickar han återigen en passning till Pep Guardiola och berättar om en moppefärd i Neapel med Fabio Cannavaro.

ANNONS
|

I slutet av Gazetta dello Sports söndagsintervju blir Zlatan Ibrahimovic ombedd att ta ut sin drömelva.

Laguppställningen innehåller flera ikoner som svensken spelat med men även mött på arenor omkring i Europa.

Men det finns inte plats för någon Henrik Larsson, Patrik Andersson eller Fredrik Ljungberg när svensken formerat sitt lag.

– Så Ibra, Ibra, Ibra…skojar bara, men allvarligt: i mål, Buffon. Den bäste. Vi hade en fantastisk tid i Juve. Vänsterback Maxwell, han är min vän. Sedan, om vi placerar in bestarna, så Nesta och Cannavaro i mitten - så mycket jag skrattat med Fabio, han tog mig till Neapel på en scooter, han var galen…men jag var det ännu mer. Högerback, Maicon, säger Zlatan Ibrahimovic till Gazetta dello Sport enligt Fotbollskanalen.

ANNONS

– När han kom ansågs han inte så bra som han sedan blev i Inter. Sedan är Nedved nummer ett, han har förbättrat mig mer än någon annan, i mitt sätt att tänka och i mitt spel. När jag såg honom förstod jag att vad jag gjorde inte räckte, jag måste göra mer. Nedved var en arbetshäst. Han arbetade före, under och efter träningen. Han var galen. Därefter Vieira och Xavi. Barcelona hade ett lag med fenomen. De första sex månaderna var toppen, sedan trivdes jag inte på grund av tränaren.

– Offensiven är enkel: Zidane som offensiv mittfältare. När han beträdde planen gjorde han alla andra i laget till Zidanes. Ronaldo, Il Fenomeno, min idol. Maradona, därför att han är den bäste någonsin. Jo, han var till och med bättre än jag. Denna gång är jag tränare, och vem vet, en dag kanske jag är det på riktigt.

Zlatans drömelva

Formation: 4-3-3

Gianluigi Buffon

Maicon, Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Maxwell

Pavel Nedved, Patrick Vieira, Xavi

Zinedine Zidane, Ronaldo, Diego Maradona.

ANNONS