José Mourinho har i väntan på Zlatan satt siktet på Barcelonas Neymar.
José Mourinho har i väntan på Zlatan satt siktet på Barcelonas Neymar.

Zlatan får vänta – han är Mourinhos drömvärvning

Manchester United vill ha Zlatan Ibrahimovic, som enligt agenten Mino Raiola dock inte bestämt sig än angående sin framtid. Nu satsar Premier League-klubben ytterligare – och enligt uppgifter ska man ha erbjudit storstjärnan Neymar ett sexårsavtal värt omkring 1,5 miljarder.

ANNONS
|

Det har länge spekulerats kring att Zlatan Ibrahimovic, som nyligen lämnat franska PSG efter fyra år i klubben, ska vara på gång till Manchester United. Ryktena intensifierades efter att den svenske superstjärnans förre tränare José Mourinho nyligen skrev på för Premier League-klubben.

Ibrahimovic har själv tidigare sagt att ”framtiden är skriven”, men en bekräftad övergång har dragit ut på tiden. Spekulationer, främst inom brittisk media, gör gällande att den 34-årige anfallaren och hans agent Mino Raiola erhåller en enorm lojalitetsbonus om han inte skriver på för någon ny klubb före den 30 juni då kontraktet med PSG löper ut.

Men är det då bara en väntan på att Ibrahimovic ska presenteras av Manchester United? Inte enligt agenten Raiola, som nu menar att ingenting är klart.

ANNONS

– Zlatan har inte bestämt sig än. Just nu är han bara fokuserad på EM. Av respekt för tävlingen, för sitt land och för tränaren så fokuserar han bara på det just nu, säger han till Telefoot enligt L'Equipe.

Men i väntan på Ibrahimovic sitter inte Mourinho sysslolös. Den franske journalisten Jonathan Johnson uppger att man nu har tagit sikte på Barcelonas superstjärna Neymar. Den brasilianske 24-åringen, som 2013 skrev på ett femårskontrakt med den spanska klubben, ska nu ha erbjudits ett sexårsavtal med en årslön på motsvarande 263 miljoner kronor av Manchester United. Det innebär att kontraktet skulle landa på ett totalvärde på strax över 1,5 miljarder.

ANNONS