Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Zanjanchi lämnar Öis – kontraktet förlängs inte

Han har varit utlånad under hösten.
Nu står det klart att Fredrik Johansson Zanjanchi lämnar Öis permanent.
– Tråkigt, såklart, säger anfallaren.

Parallellt med en sportsligt rafflande avslutning där Öis kämpar för att säkra nytt superettan-kontrakt arbetar den sportsliga ledningen med att bygga truppen inför 2021.

En del i det jobbet handlar om att ta ställning till de många utgående kontrakten i laget. Karl-Johan Lindblad, som förvisso hade en option om förlängning, har sedan tidigare meddelat att han inte blir kvar.

– Jag tar med mig många fina personer i föreningen. Folket uppe på kansliet, alla spelare man har spelat med, som är fina personer. Och så supportrarna såklart, de är fantastiska i Örgryte, sade han till GP för drygt en vecka sedan.

LÄS MER: Karl-Johan Lindblad bekräftar – lämnar Öis

Nu står det klart att ytterligare en spelare följer samma väg och lämnar Öisgården.

Fredrik Johansson Zanjanchi har också haft en option om ett års förlängning i sitt avtal, men den utnyttjas inte och anfallaren som under hösten har varit utlånad till Trollhättan i division 1, men den senaste månaden varit tillbaka och tränat med Öis, får därmed fortsätta karriären på annat håll.

Det bekräftar han själv för GP.

– Det känns tråkigt, såklart. Jag har trivts jättebra i Öis och kommit bra överens med samtliga på Öisgården. Trist att det tar slut, säger han.

Framtiden oviss för Zanjanchi

Att det inte skulle bli en förlängning i Sällskapet berättar han att han kunde ana ganska tidigt på säsongen, med tanke på att han inte fick något större förtroende. Men ett visst hopp om förlängt kontrakt har ändå funnits kvar.

– I början av året kändes det väldigt bra för egen del. Jag hade en fin försäsong, men sedan blev det inte så mycket speltid, vilket såklart är en besvikelse.

Vad som händer härnäst med karriären återstår att se.

– Jag har inte fokuserat på det. Jag har kört på hos Öis nu senaste tiden. Det har varit jäkligt kul att vara där ändå, jag har tränat på och hängt med gubbarna och försökt vara ett positivt stöd nu när klubben har det tufft.

Har du någon ambition för vad du vill nästa år?

– Jag har inte bestämt mig. Men det finns lite intresse från andra klubbar, så det är inte allt för tungt. Men som sagt, ändå tråkigt att lämna alla.

Kvar i truppen med utgående avtal finns nu Oliver Stanisic, Otto Peterson, Danny Ervik, Hannes Sahlin, Moestafa El Kabir och långtidsskadade Calle Wede.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.