Yasser al-Shahrani tillbaka i träning – 133 dagar efter otäcka VM-smällen

133 dagar efter smällen som fick fotbollsvärlden att hålla andan är Yasser Al-Shahrani tillbaka på fotbollsplanen. På torsdagen togs han emot med applåder från sina lagkamrater.

ANNONS
|

Den 22 november 2022 var dagen för en av de största skrällarna i VM-historien. Saudiarabien besegrade Argentina (som sedan vann mästerskapet) i lagens premiär. I 2–1-segern var det dock inte bara jubel för saudierna – laget åkte också på en otäck skada.

På övertid, mitt i Argentinas vilda kvitteringsjakt, knäades försvararen Yasser Al-Shahrani, 30, i ansiktet av egna målvakten. Al-Shahrani blev liggande och fick vård på planen och spelet pausades. Samtidigt såg målvakten Mohammed Al-Owais chockad ut och sjönk ihop på planen med händerna för huvudet.

Efter en stund bars Al-Shahrani ut på bår och gjorde samtidigt tummen upp. Han fördes till sjukhus i Saudiarabien och dagen efter meddelades att försvararen skulle opereras för skador i ansiktet och på bukspottkörteln.

ANNONS

Tillbaka efter 133 dagar

Sedan dess har 30-åringen inte kunnat spela fotboll – men nu, 133 dagar efter smällen, är han tillbaka. På torsdagen gjorde han sin första träning med sitt klubblag, saudiska Al-Hilal.

Klubben publicerade bilder på sociala medier där Al-Shahrani tas emot av sina lagkamrater med en ”guard of honour” (lagkamraterna radade upp sig på led och applåderade honom).

När Yasser Al-Shahrani är tillbaka i match är inte klart men enligt Reuters hoppas han kunna spela finalen i asiatiska Champions League den 29 april, där Al-Hilal möter japanska Urawa Reds.

Al-Hilal ligger just nu trea i den saudiska ligan bakom Al-Ittihad och Al-Nassr. Yasser Al-Shahrani har spelat 70 landskamper för Saudiarabien.

LÄS MER:Efter smällen: Saudiarabiens hjälte ska opereras

LÄS MER:Otäck skada – knäades i ansiktet av egna målvakten

ANNONS