Wilhelm Ärlig.
Wilhelm Ärlig. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Wilhelm Ärlig redo att presentera sig: ”Bara kötta”

Han har öst in mål på U19-nivå och visat att kvalitéer finns när han fått chansen i superettan tidigare. Norrby IF lyckades behålla 19-åringen Wilhelm Ärlig och nu siktar han på att slå sig in i laget och serien på allvar.

ANNONS
|

Hallå där… Wilhelm Ärlig som är ett av superettans 25 största fynd. Du skrev nyligen kontrakt till slutet av 2022 med Norrby IF som du även representerat tidigare. Hur gick tankarna när du valde att stanna kvar?

– Det här känns som en bra klubb för att ta sig vidare och utvecklas. Min förhoppning är att få minuter här och sedan kunna ta sig vidare i karriären. Drömmen är såklart att spela utomlands, men sedan finns det ju delmål på vägen och ett bra sådant kan väl vara att spela i allsvenskan.

Vad hoppas du kunna uträtta personligen under den här säsongen?

ANNONS

– För egen del handlar det om att få så många spelminuter som möjligt. Möjligheten att slå sig in i elvan finns och det kommer bara vara upp till mig själv. Jag behöver visa att jag har mer arbetskapacitet och att jag orkar jobba både offensivt och defensivt. Sedan vill jag såklart göra lite poäng. I och med att det kommer vara så pass tajt säsong så är jag rätt säker på att jag kommer få minuter så länge jag fortsätter jobba hårt på träningarna och göra det jag är bra på, så några poäng i superettan hade varit optimalt och bra för min egen skull.

Hur känner du att du står dig jämfört med när du tog klivet upp i A-truppen för första gången för två år sedan?

– Största skillnaden är att man vågar ta för sig mer och göra det man är bra på. Man ställer sig inte i ledet och väntar på att det är ens tur på samma sätt utan man tar för sig.

Hur har den här lite udda försäsongen varit för dig?

– Den har varit lång såklart, men någonstans såg man ändå ljuset i tunneln och bara försökte kötta. Det är klart att det varit ovisst när säsongen ska starta, men jag har ändå haft en tro på att den kommer starta. Jag tycker att det känts bra för min del. Jag har inte lagt fokus på något speciellt utan bara spelat.

ANNONS

Hur bra kommer Norrby IF vara den här säsongen?

– Jag tror det kommer gå bra för oss. Vi har en bred, bra och jämn trupp skulle jag säga. Det är en tuff fråga att svara på hur det kommer sluta, men jag skulle tro att vi hamnar på övre halvan av tabellen. Det är lite ovisst och det handlar nog i slutändan om vilka som har bredast och jämnast trupp.

ANNONS