Westerberg har förlängt med Blåvitt

Alf Westerberg har förlängt ett år som assisterande tränare i Blåvitt – men stänger inte dörren för att fortsätta som huvudtränare. -Det är inte otänkbart, säger han till GP.

ANNONS
|

När Jörgen Lennartsson spakades som tränare i IFK Göteborg tog Alf Westerberg som då var assisterande över somhuvudtränare med bland andra Torbjörn Nilsson i sin stab.

Därefter har hans kontrakt som assisterande tränare förlängts ett år, över nästa säsong.

Men nu öppnar 56-åringen för en fortsättning som huvudtränare.

– Detta är förstås något som vi måste diskutera. Men ja – jag har fått mersmak för en fortsättning. Även om det kan vara slitsamt med ett ständigt fokus utifrån så är det också mycket stimulerande, säger han till GP och fortsätter:

–Att ha det här jobbet i en klubb som IFK Göteborg handlar förstås om att vara här och nu hela tiden. Men det är fotbollstränare jag är och självklart är det väldigt stimulerande att jobba i en klubb som IFK där man inte minst har väldigt bra personer att jobba med, säger han och lovordar samarbetet med Torbjörn Nilsson.

ANNONS

Någon konkret förfrågan om en fortsättning som huvudtränare har Westerberg dock inte fått.

-Det här handlar mer om vad som rör sig i mitt huvud, vi får ta ett snack hela staben sedan, säger han och fortsätter:

- Nu ligger fokus på att avsluta serien så bra som möjligt – närmast handlar det om seger mot Jönköping hemma på lördagen, säger han.

ANNONS