Wernbloom skällde ut Holm efter slutsignalen: ”Horribelt inhopp”

IFK Göteborg knep en livsviktig poäng i derbyt mot topplaget BK Häcken. Efter matchen var det dock frustrerat i Blåvitt. ”Ett helt horribelt inhopp”, ropade veteranen Pontus Wernbloom till talangen Emil Holm efter slutsignalen.

ANNONS
|

1–1 på Gamla Ullevi.

Poängen i derbyt mot BK Häcken betydde mycket i IFK Göteborgs jakt på ett säkrat allsvenskt kontrakt.

Efter matchen var det dock stor frustration i det blåvita lägret. På slutsignal skällde Pontus Wernbloom ut sent inbytta Emil Holm.

”Ett helt horribelt inhopp”, ropade veteranen mot talangen när domaren blåst av matchen.

LÄS MER:Wernblooms attack på Holm kan vara det grövsta jag hört

Efter matchen säger Pontus Wernbloom om situationen:

– Ni hör allt man säger. Jag var lite förbannad, det var inte på Holm. Jag pratade med honom efteråt och det är inga ”hard feelings” eller så alls. Allt hörs nu. Jag orkar inte kommentera allt jag säger, då gör jag inget annat efter matcherna.

ANNONS

Ångrar du dig?

– Det gör man alltid. Det är i stridens hetta. Jag har inte kunnat kontrollera mig på 34 år, så ... Det viktigaste är att man går vidare. Jag har pratat med Holm och nu är det lugnt.

Wernblooms utspel på slutsignal hördes av tränaren Roland Nilsson som sa: ”Knip igen, Pontus”.

– I stridens hetta när man springer där ute är det lätt att man glappar lite för mycket ibland. Tyvärr är det så att någon annan ibland som får skrapan som inte ska ha den. Sådant händer ibland. Det viktigaste är att Pontus har pratat med Emil så att Emil förstå att det inte är några ”hard feelings” och att det inte var Emil han var förbannad på, konstaterar Roland Nilsson.

Pontus Wernbloom igen:

– Man är besviken över att det blir 1–1. Förbannad på sig själv. Lite arg på allt möjligt. Och som sagt, nu hör ni ju allt. Jag hoppas publiken kommer tillbaka snart så att man kan slippa det här!

Är det något du försöker tänka på att hålla igen?

– Nej. Man är het. Jag är hellre så än att jag är likgiltig. Jag är sådan som person, känslorna utanpå. Osvensk på det sättet. Reagerar ofta istället för att tänka efter. Så har jag alltid varit i hela mitt liv. Det är svårt att ändra på. Jag har dock lärt mig hur man hanterar det efteråt.

ANNONS

– Holm var den första personen jag såg. Det var egentligen inte till honom. Det kunde ha varit ”Bjärs” (Mattias Bjärsmyr), Robin (Söder) eller vem som helst. Så är det ibland.

Emil Holm om Pontus Wernblooms starka reaktion efter slutsignalen:

– Det är sådant som händer på fotbollsplanen, det är inga konstigheter.

Vad har ni sagt till varandra efteråt?

– Det var ingenting. Det är sådant som händer på planen. Han kom fram och bad om ursäkt och det är ”no hard feelings”. Det är en svingo gubbe, liksom. Så det är inga konstigheter.

Vad syftade han på i sin kritik?

– Vi snackade lite efteråt. Det var inget personligt mot mig.

Till sist: Vad tyckte du själv om ditt inhopp?

– Eeeh, helt okej.

ANNONS