Wernbloom missar derbyt – tvingas till karantän

Blåvitt får klara sig utan stjärnan Pontus Wernbloom i lördagens derby mot Häcken. Han tvingas isolera sig på grund av ett coronafall i hans närhet.

ANNONS
|

När IFK Göteborg på lördagsmorgonen offentliggjorde truppen som ska ta sig an Häcken i Göteborgsderbyt så fattades flera namn. Sedan tidigare är Patrik Karlsson Lagemyr och Jakob Johansson och Calle Johansson otillgängliga på grund av skador – men nu står det klart att även mittfältsprofilen Pontus Wernbloom kommer att missa matchen.

”Pontus Wernbloom står över på grund av karantän efter att en närstående person konstaterats covid 19-positiv.” skriver klubben på sin hemsida, och lägger till:

”Pontus har själv inte uppvisat några symptom.”

Även Gustaf Norlin tvingas följa matchen från sidan efter att han ådragit sig en huvudskada i samband med träning. Och anfallaren Robin Söder har problem med ett knä, och missar även han matchen.

ANNONS

Truppen i sin helhet:

1. Giannis Anestis

12. Ole Söderberg

2. Jesper Tolinsson

5. Alexander Jallow

7. Sebastian Eriksson

8. Hosam Aiesh

11. Kolbeinn Sigthorsson

17. Marek Hamsik

18. Isak Dahlqvist

19. August Erlingmark

20. Simon Thern

22. Tobias Sana

23. Kevin Yakob

27. Yahya Kalley

28. Alhassan Yusuf

29. Oscar Vilhelmsson

30. Mattias Bjärsmyr

35. Filip Ambroz

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS