Wernbloom efter Elms besked: Den bäste jag någonsin spelat med

Efter år av skador och sjukdoms-problem har den forne landslagsspelaren Rasmus Elm beslutat sig för att lägga av. En som hyllar den elegante mittfältaren är Pontus Wernbloom, som kallar honom den bäste han någonsin spelat med.

ANNONS
|

Den tidigare landslagsmittfältaren har varit skade- och sjukdomsförföljd de senaste åren, förra säsongen blev det 20 matcher för Kalmar FF i herrarnas allsvenska.

Han återvände till klubben från ryska CSKA Moskva 2015 och har kämpat för att hitta tillbaka till gammal storform, men med flera bakslag.

– Äntligen får jag lyssna på kroppen. Den har sagt ifrån så många gånger, säger 31-årige Elm till FotbollDirekt.

– Sedan jag kom hem (till Kalmar) 2015 så har jag försökt återfå någon slags kvalitet och fysik, men egentligen inte känt att det gått fullt ut någon gång. Jag har försökt i fem år att få ihop alla delar men inte lyckats. Och efter allt som hände i fjol, en både mental och fysisk prövning som det blev i slutet, så kände jag att jag inte hade orkat ett år till. Jag hade inte klarat ett år till, varken mentalt eller med kroppen.

ANNONS

På meritlistan finns – förutom 139 allsvenska matcher och ett SM-guld med Kalmar 2008 – 39 A-landskamper för Sverige, däribland ett EM-slutspel 2012.

Elm, som även spelat för nederländska AZ Alkmaar, blir dock kvar i Kalmar.

– Assisterande är jag ju, men jag ser inte mig själv som en klassisk assisterande tränare. Det tänker jag inte bli heller. Jag hjälper till med det som behövs, säger han.

Och han stänger inte dörren helt för en comeback.

– Om det blir total kris så kanske jag får rycka in, men jag hoppas att det inte ska bli så.

Hyllas av Wernbloom

Elm har alltid varit respekterad och uppskattat bland både med- och motspelare. En av de som valde att hylla honom när beskedet kom var forne IFK Göteborgs-spelaren Pontus Wernbloom, som även han spelat i både Alkmaar och CSKA. I ett inlägg på twitter skriver Wernbloom:

"Tack för att att jag fick följa dig från första parkett under ett par år av din fantastiska karriär. Den bästa spelare jag någonsin spelat med och en ännu bättre människa."

Även Tobias Hysén skickade en hälsning till sin vän och medspelare i landslaget:

"Fan Rasmus, det va ju inte såhär det skulle bli när vi satt och körde På Spåret på rummen efter landskamperna. Lycka till med allt du tar dig för. Du är en av de snällaste personer jag träffat. Du är också en av de mest begåvade spelarna jag spelat med!

ANNONS
ANNONS